Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NIŠTA OD POPUŠTANJA MJERA Možda tek u lipnju

NIŠTA OD POPUŠTANJA MJERA Možda tek u lipnju

'Na početku turističke sezone smo, naša incidencija je još visoka'

Stožer je donio odluku o produženju mjera koje vrijede na nacionalnoj razini. 

- Iako već gotovo mjesec dana bilježimo pozitivan trend, nije još došlo vrijeme za ublažavanje mjera jer se još ne možem opustiti. Jedina promjena je u odluci o privremenoj zabrani ograničavanja prelaska granice gdje se izuzeće od obveze PCR-a ili karantene za preboljele produžava na 6. mjeseci od cijepljenja.

Do određenog popuštanja može doći od 1. lipnja, rekao je ministar unutarnjih poslova, šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

O pilot-projektu simulacije svadbe rekao je: - Za razliku od prvog projekta, ovdje će biti i osobe koje su preboljele covid i one koje imaju test ne stariji od 48 sati. Svi će biti testirani PCR testom nakon tjedan dana. Bit će još nekih događaja. Danas su nam se javili organizatori nekog kongresa gdje ćemo pratiti kako organizirati događaje s većim brojem sudionika pod uvjetom da je okruženje sigurno.

Na početku turističke sezone smo, naša incidencija je još visoka. Ono što moramo postići je da brojevi i dalje padaju da se o Hrvatskoj ne bi govorilo kao o destinaciji s visokom incidencijom. Tad bi vlade zemalja odakle dolaze turisti mogu uvoditi ograničenja. Što god radili, usmjereno je na zaštitu gostiju, ali ne smijemo u drugi plan staviti činjenicu da brojke moraju biti niže.

Vaša reakcija na temu