Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Njemica ispala iz turističkog vlakića na Cresu. Teško je ozlijeđena

Njemica ispala iz turističkog vlakića na Cresu. Teško je ozlijeđena

Vozilo nije bilo tehnički pregledano ni registrirano, a vozač ga je napravio od traktora

Na Cresu se prije dva dana u mjestu Beli dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 62-godišnja njemačka državljanka.

U nesreći je sudjelovao turistički vlakić kojim je po lokalnoj cesti Beli-kamp Brajdi, upravljao 38-godišnjak.

U trenutku nesreće u vozilu su se nalazila četiri njemačka turista, od kojih je 62-godišnjakinja uslijed neprilagođene vožnje uvjetima na cesti (kamenje i neravne površine) ispala iz vozila te se ozlijedila. Medicinska pomoć pružena joj je u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede.

Tijekom provedbe očevida utvrđeno je da je vlakić bez tehničkog pregleda, neregistriran i bez obveznog osiguranja, a koji je 38-godišnjak samoinicijativno, od traktora s priključnim vozilom, prenamijenio u tzv. turistički vlakić.

Zbog izazivanja prometne nesreće, 38-godišnji vozač je po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a i prekršajno je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Kako nije ishodio ni odobrenje za obavljanje djelatnosti prijevoza osoba, obavijest je proslijeđena u nadležnu jedinicu lokalne samouprave.

Vaša reakcija na temu