Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vlada RH NOVE MJERE Ništa od kave za van, učenici se vraćaju u klupe, a dopustit će se neke sportske aktivnosti

NOVE MJERE Ništa od kave za van, učenici se vraćaju u klupe, a dopustit će se neke sportske aktivnosti

Premijer je mjere predstavio na sjednici Vlade

Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković je otkrio koje epidemiološke mjere će se ublažiti od 1. veljače.

- Što se tiče koronavirusa, situacija je i dalje povoljna u  odnosu na onu koja je bila prije par tjedana. Zadnjih tjedan dana prosjek je 522 dnevno, a to je 7 puta manje nego prije mjesec i pol. Smrtnost također pada, što je dobro. To nam govori da moramo nastaviti s naporima i odgovornošću. Situacija s novim sojevima upućuje na izniman oprez i tome da se s idejom o popuštanju mjera pristupa koordinirano. Nakon rasprava s vladom i stožerom mi smo u okolnostima gdje smo zahvaljujući građanima u poziciji da pošaljemo poruke koje bi od 1. veljače značile popuštanje mjera u 2 segmenta. Prvi je osnovna škola, mogućnost da učenici od 5-8 razreda vrate u školske klupe, a drugi je dopuštanje većeg broja sportskih aktivnosti, posebno onih na zraku, ali i nekih individualnih sportskih aktivnosti - rekao je Plenković.

Dodao je kako će se mjere revidirati sredinom veljače. 

- Cilj je da prebrodimo zimske mjesece u što boljoj situaciji. Nastali su zastoji u distribuciji cjepiva, sad je vrijeme za signal optimizma i visoki stupanj opreza i zato smo nakon analize trendova odlučiti se zadržati na ova dva pravca djelovanja, ali to ne znači da nećemo biti u prilici razmišljati o povratku na uobičajeni način života - rekao je.

Sudeći po Plenkovićevom riječima, kafićima ipak neće biti dozvoljeno izdavanje kave za van, javlja Index.

Vaša reakcija na temu