Foto: MUP NOVI DETALJI TRAGEDIJE U SLAVONIJI Među poginulima su majka i kći

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U SLAVONIJI Među poginulima su majka i kći

Utvrđen je i identitet svih hospitaliziranih

Među žrtvama strašne autobusne prometne nesreće, koja se dogodila jutros kod Slavonskog broda, su i majka i kći iz općine Đakovice.

Majka i kći su zajedno putovale iz Njemačke na Kosovo, zajedno s još 65 putnika koji su bili u autobusu Deva Toursa. Kako piše kosovski portal Reporteri, a prenosi 24 sata, djevojka ima više od 18 godina, a njezina majka je u kasnim srednjim godinama. 

Uz dvije spomenute žrtve, zna se još i identitet vozača koji je također bio iz Đakovice. Radi se o ocu dvojice sinova.

Podsjetimo, rano jutros na autocesti A3 kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo deset ljudi. Ozlijeđeno ih je više od 40, od čega 15 teško. Dvije osobe su na intenzivnoj njezi.

- Od ranog jutra nakon što smo od hitnih službi dobili dojavu da se radi o velikoj prometnoj nesreći, napravili smo parcijalnu mobilizaciju djelatnika bolnice i bili smo spremni za doček 42 pacijenta koji su potražili liječničku pomoć. Od njih 42, njih 15 ima teže tjelesne ozljede, od kojih je četvero bilo podvrgnuto kirurškom tretmanu, a dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja - rekao je Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice dr. Josip Benčević Slavonski Brod za RTL.

Zatim je naglasio:

- Zahvalni smo svim hitnim službama koje brzo odreagirale, a ja sam posebno zahvalan djelatnicima ove bolnice kao i djelatnicima hitnog bolničkog prijema kao i djelatnicima odjela anestezije i kirurgije koji su iznijeli najveći dio ovog posla. U ovakvoj nesreći velikog intenziteta imamo široku lepezu dijagnoza, važno je reći da kod teže ozlijeđenih, kod ove dvojice koji su u jedinici intenzivne, riječ je o politraumi koji predstavlja ozljedu više organskih sustava i ugrožava život, ali za sada su svi pacijenti pod kontrolom i stabilni, kao i ovo dvoje i ne zahtijevaju akutnu kiruršku terapiju. Jedna osoba je poslana na liječenje u Zagreb. Riječ je o pacijentu kojeg su odmah djelatnici hitne medicinske pomoći proslijedili u Novu Gradišku, a  nakon obrade ustanovljeno je te je prebačen u tercijaran centar.

Što se tiče identifikacije osoba, ravnatelj je rekao da je u početku postojala jezična barijera, ali uz sudjelovanje i pomoć službenika Ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstva Kosova identifikacija pacijenata je ostvarena te su poznata sva imena.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(104779, "");
Pregledaj komentare
29