Foto: Screenshot: HRT Okršaj Bačića i Hasanbegovića: 'Zlatko je dva dana prespavao'

Okršaj Bačića i Hasanbegovića: 'Zlatko je dva dana prespavao'

'Ja bih gospodinu Hasanbegoviću zaželio dobro jutro'

O ministrima iz redova nacionalnih manjina još nismo razgovarali, rekao je Branko Bačić u večerašnjem Otvorenom na HRT-u, a Furio Radin poručio je da bi manjinama trebao pripasti jedan ministar i nešto državnih tajnika. Zlatko Hasanbegović rekao je pak da je Andrej Plenković SDP učinio potpuno nepotrebnim.

Branko Bačić (HDZ) rekao je da su zasad dogovorili podršku Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara, ali da stranačka tijela još moraju odraditi svoju ulogu. Čim DIP objavi službene i pravomoćne rezultate uputit će se predsjedniku Zoranu Milanoviću za mandat.

- Očekujemo da će predsjednik povjeriti mandat Andreju Plenkoviću, a tada će početi teći rok od 20 dana u kojemu se mora konstituirati Sabor - rekao je Bačić.

O ministrima iz redova nacionalnih manjina, kaže, još nisu razgovarali, već samo oko formiranja buduće vladajuće većine.

Zastupnik talijanske manjine Furio Radin rekao je da bi manjine trebale imati jednoga ministra ili potpredsjednika Sabora.

- Jedan od ministara, po mom mišljenju, i nešto državnih tajnika bi trebalo pripasti manjinama jer manjine imaju osam mjesta - rekao je Radin, koji je rekao da on sam nije za izvršnu vlast.

Radin je rekao da je uvijek mislio da se najprije mora formirati parlament i da se onda ide predsjedniku s potpisima, na što je Bačić rekao da zakletva nije potrebna.

- Mi koji smo izabrani zastupnici i bez konstituiranja Sabora već možemo predsjedniku dostaviti potpise - rekao je Bačić.

Zlatko Hasanbegović (Domovinski pokret Miroslava Škore) rekao je da su u hrvatskom političkom rječniku manjine eufemizam za SDSS i Milorada Pupovca te za Furija Radina.

- Pojam manjina je smokvin list iza kojeg se kriju ta dva konkretna zastupnika - rekao je Hasanbegović.

Rekao je da je perspektiva većine sjajna - to će biti vrlo čvrsta koalicija, a buduću većinu dodatno učvršćuje čvrsta ideološka i svjetonazorska spona, dodao je. Hasanbegović je rekao i da je Plenković SDP učinio potpuno nepotrebnim jer je značajan dio lijevog biračkog tijela u njemu dobio svog autentičnog predstavnika.

- SDP je postao nepotrebna stranka, zaključio je Hasanbegović - nakon čega su se on i Bačić porječkali.

- Ja bih gospodinu Hasanbegoviću zaželio dobro jutro. Dva dana je prespavao, Zlatko je dva dana bio negdje izvan Hrvatske. Jučer su bili izbori, na tim izborima je HDZ pobijedio - rekao je Bačić.

- Pa što sam ja rekao? - upitao se Hasanbegović.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69557, "");
Pregledaj komentare
29