Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Oporbeni vijećnik Pupić Bakrač pušten iz policije

Oporbeni vijećnik Pupić Bakrač pušten iz policije

'Noć, crna noć nadvila se na Hrvatsku'

Marko Pupić Bakrač, županijski oporbeni vijećnik Akcije mladih, pušten je predvečer iz policije nakon kriminalističkoga istraživanja koje je trajalo od rano jutros, javlja HRT.

Zbog objave na svom Facebook profilu prijavljen je policiji koja je nakon istraživanja podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu i to za prijetnju službenoj osobi, odnosno Božidaru Longinu, županu Zadarske županije. Osim toga slijedi mu i prijava za prekršaj jer nije na zakonom propisan način čuvao oružje. 

Osmog listopada na svojoj stranici na Facebooku objavio je da se jednom visokopozicioniranom političaru sprema 'kineski ražanj'. 

Ante Rubeša iz Akcije mladih kaže da je Longin, upregnuo cijeli represivni aparat, zbog bezazlene objave Pupića Bakrača na Facebooku.

- 'Kineski ražanj' u slobodnom prijevodu znači političku eutanaziju, što bi značilo nikakva prijetnja smrću, životom ili nečim. Politička eutanazija znači eliminacija iz političkog života i on je aludirao na to da Plenković više neće trpjeti nikakve političare koji su umuljani, koji su povezani s raznim koruptivnim aferama - rekao je Rubeša, županijski vijećnik Akcije mladih.

Inače, na gradskim i županijskim sjednicama Marka Pupića Bakraća iznosili su i zaštitari. Prije šest godina u dvorištu svoje kuće pronašao je i nekoliko bombi. To policija još istražuje. Za jutrošnji slučaj kažu:

- Policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv osobne slobode. U službenim prostorijama PU zadarske nalazi se hrvatski državljanin u dobi od 52 godine. O rezultatima provedenog istraživanja pravovremeno ćemo izvijestiti javnost - objavila je tijekom dana glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Zadarski župan je preko glasnogovornice poručio da je to privatna stvar te da je postupak u tijeku pa komentara nema. U zadarskom političkom životu Marko Pupić Bakrač već dugo je u sukobu s lokalnim HDZ-om, a sa županom Longinom i na sudu.

Marko Pupić Bakrač napisao je danas na Facebooku:

'Da vam pričam zašto sam uhapšen ne bi mi virovali pa sami pročitajte. Kad su policijci banuli u 6 sati ujutro i rekli zašto me hapse mislija sam da je skrivena kamera. Sutra konferencija za medije u 10 sati ispred ODO Zadar.'


Stipe Petrina na svom je Facebooku komentirao: 

'Noć , crna noć nadvila se na Hrvatsku. Zaboravljajui MRAČNJACI da je ovo suprotno stajalištu Vrhovnog sud.

Marko ne daj se'.

Vaša reakcija na temu