Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski OSJEČKI SUDAC ANGAŽIRAO LJUBU PAVASOVIĆA VISKOVIĆA: Osudio je Mamića, a sad ovaj mete s njim pod kako mu se prohtije

OSJEČKI SUDAC ANGAŽIRAO LJUBU PAVASOVIĆA VISKOVIĆA: Osudio je Mamića, a sad ovaj mete s njim pod kako mu se prohtije

Kaže kako je Darko Krušlin - zgranut

Ozbiljne optužbe Zdravko Mamić iznio je protiv osječkih sudaca, i tome vjerojatno nije kraj. 

Obranu suca Darka Krušlina preuzeo je Ljubo Pavasović Visković koji za RTL kaže kako situacija sigurno nije bezazlena. 

- Koliko je ozbiljna to ćemo tek vidjeti. Sada sigorno slijedi nekakav stegovni postupak. Hoće li to eskalirati u nešto drugo pokazat će dani pred nama. 

U kakvoj je on sad, pravno gledano, situaciji. Je li osumnjičen?

Nije osumnjičen. Trenutno se vrše određeni izvidi po USKOK-u na temelju onoga što je Mamić iznosio u javnost. Vidjet ćemo što će ti izvidi pokazati i do čega će to dovesti. Prilično sam uvjeren da tu neće biti ozbiljnog kaznenog postupka. Barem ne protiv mog klijenta. 

S obzirom da je riječ o sucima, mogu li oni biti ispitani, s obzirom da im DSV mora skinuti imunitet?

Ne, oni ne mogu biti ispitani u tom svojstvu prije nego je skinut imunitet. Međutim, ne vjerujem da će do toga doći. Iako je Krušlin spreman sa svakim razgovarati i odgovoriti na bilo koju optužbu koja dolazi prema njemu. 

Što on kaže na cijelu situaciju?

On je zgranut. Imate situaciju u kojoj čovjek koji je osudio Mamića na 6,5 godina zatvora na jednaput postao žrtva i postao osoba s kojom ovaj mete pod kako mu se prohtije. Pokazuje time Mamić što će se dogoditi svakome tko se drzne napraviti mu bilo kakvu stvar, a šelje i poruku mnogim drugima za koje misli da su ga izdali ili bi ga u budućnosti mogli izdati, što će im se dogoditi ukoliko ne poslušaju ono što on od njih traži. 

Bili ste na bezbroj ovakvih rasprava. Kako ste vi doživjeli cijeli ovaj slučaj?

Ovo je jedna za cijeli pravosudni sustav grozomorna situacija koju treba jako dobro analizirati i treba biti jako oprezan kada tumačimo ono što Mamić govori. Znamo da se radi o jednom iznimno inteligentnom i pametnom i sposobnom čovjeku, no isto tako znamo da se radi o jednom zlonamjernom manipulatoru koji zapravo cijeli niz godina predstavlja sigurnosni problem ove zemlje. Vjerovati njemu da se zalaže za reformu pravosuđa je alanfordovska teza i naravno da o tome ne može biti govora. On en radi ništa slučajno. Ovdje se radi o jednoj ozbiljnoj i osmišljenoj akciji nakon one kada je prije prvostupanjske presude mahao nekakvim lažnim prepiskama važnih ljudi u državi. Međutim, ovaj puta je bolje odradio domaći zadatak kako da destabilizira stvari. Što on radi napadom na Krušlina? Ako dokaže ili uspije dovesti u sumnju da bi Krušlin eventualno bio korumpiran, tada njegova presuda od 6,5 godina sasvim sigurno pada na Ustavnom sudu. Ne može opstati presuda u kojoj je sudio sudac koji je pristran. Napadom na sve suce u Osijeku radi još jednu drugu stvar. Hoće maknuti ove druge postupke iz Osijeka. Ako na neki način inkriminira ili prokaže ili isprlja taj sud u Osijeku jasno je da će Visoki kazneni sud morati delegirati stvari na nešto drugo. Treća bitna stvar. Njega čeka još niz postupaka u Hrvatskoj. Ova presuda sa 6,5 godina njemu i nije toliko bitna. Budući postupci su opasniji. Kada ovo radi Krušlinu i kada manipulira sa dva slučajna susreta koja je sam inicirao...

Kako mislite manipulira? Vidjeli smo fotografije gdje se sudac Krušlin nalazi u svečanoj Dinamovoj loži.

Dvije godine nakon presude.

Ne postoji niti jedan dokaz da Krušlin nije bio na Dinamovom staionu?

Krušlin nije bio za vrijeme suđenja u loži stadiona Maksimir. Prije toga je bio, da. On je Dinamovac. Međutim...

Nije li se onda trebao izuzeti? Znamo da sucima ne bi smio biti predmet...

Nemojte tako pojednostavljivati stvari. Za vrijeme suđenja, kada Krušlin duži spis i kada izriče prvostupanjsku presudu, u tom periodu postoji jedan susret koji je, opet, bio plod Mamićeve manipulacije jer Krušlin nigdje nije došao nepozvan. Krušlin je bio pozvan na nešto na čemu nije mislio da će zateći Mamića. 

Vaša reakcija na temu