Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT OSJEČKO PODRUČJE: Šestero preminulih i 210 novozaraženih

OSJEČKO PODRUČJE: Šestero preminulih i 210 novozaraženih

Testirana su 503 uzorka

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata na koronavirus su testirana ukupno 503 uzorka od kojih se 465 odnosi na područje Osječko-baranjske županije, a od njih je 179 bilo pozitivno na koronavirus. Prvi put u Osijeku su rađena i antigenska testiranja od koji je 31 nalaz bio pozitivan pa je u zadnja 24 sata na području županije utvrđeno ukupno 210 novopozitivnih osoba.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (117), Valpovo (19), Đakovo (15), Našice (4), Beli Manastir (4), Donji Miholjac (3) i Belišće (2). Po šest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području općina Antunovac, Čepin i Petrijevci, pet Bilje, po tri Darda i Semeljci, po dvije novopozitivne osobe su s područja općina Čeminac, Draž, Kneževi Vinogradi i Vuka, a po jedna je s područja općina Drenje, Ernestinovo, Gorjani, Koška, Levanjska Varoš, Marijanci, Petlovac, Satnica Đakovačka i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 207 osoba oboljelih od covida-19, i to 164 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 32 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 43 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminulo je šest osoba zaraženih koronavirusom; tri muške osobe (iz Belišća rođen 1954. godine, iz Valpova rođen 1939. godine i iz Bizovca rođen 1963. godine) i tri ženske osobe iz Osijeka (rođene 1939., 1937. i 1950. godine). Policija je provela 20 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i jednu po dojavi građana, no svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Vaša reakcija na temu