Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Otkriveno tko je kriv za smrt 39-godišnjeg radnika

Otkriveno tko je kriv za smrt 39-godišnjeg radnika

Preminuo na mjestu od strujnog udara

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom u svezi teškog kaznenog djela, a protiv opće sigurnosti, kao i za davanje lažnog iskaza.

Riječ je o istraživanju koje je provedeno u suradnji s nadležnim službama Državnog inspektorata zbog nesreće na radu koja se dogodila 21. srpnja ove godine na području otoka Krka gdje je prilikom izvođenja građevinskih radova 39-godišnji hrvatski državljanin smrtno stradao od strujnog udara.

Tijekom istraživanja je utvrđeno kako je vlasnik obiteljske kuće za izvođenje fasaderskih radova angažirao 39-godišnjaka, a prethodno je dogovorio s 31-godišnjakom i 57-godišnjakom premještaj elektrokabela na kući kako bi se navedeni radovi mogli obaviti.

Prema nalazu inspekcije na radu utvrđeno je da 31-godišnjak i 57-godišnjak nisu obavili prijenos kabela i nadzor istog prema pravilima struke pa je za vrijeme izvedbe fasaderskih radova kada je 39-godišnjak uhvatio predmetni kabel doživio strujni udar i preminuo na mjestu događaja.

Okončanim istraživanjem, 31-godišnjak se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom u svezi teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, 57-godišnjak za davanje lažnog iskaza, dok se pravna osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi sumnjiče za opasno izvođenje građevinskih radova, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu