Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Ove godine bez regresa, božićnice i jubilarne nagrade?

Ove godine bez regresa, božićnice i jubilarne nagrade?

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava traju pregovori Vlade i triju sindikata o dodacima kolektivnim ugovorima

Na odvojenim sastancima s ministrom rada Josipom Aladrovićem razgovaraju čelnici sindikata javnih i državnih službi te znanosti i visokog obrazovanja, učitelja i zaposlenih u srednjim školama. Vlada je zatražila od sindikata da odustanu od isplata božićnica, regresa i jubilarnih nagrada u ovoj godini i zatražila da prihvate suspenziju rasta osnovice prema kojoj je plaća u 2020. trebala rasti za 4%, piše HRT.

- Mi na današnjem sastanku nismo doznali ništa više osim onoga što se jutros moglo pročitati u novinama, a to je da su u Vladi zamislili moratorij na povećanje osnovice plaće koje bi se trebalo dogoditi u javnim službama tijekom ove godine i da materijalna prava, oni su ih spomenuli tri - regres, božićnica i jubilarna nagrada, ove godine ne bili isplaćeni - rekao je nakon sastanka Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod.

Dodao je kako je stav svih sindikata kako je to neprihvatljivo.

- Ne znam na koji način Vlada misli ukinuti jubilarnu nagradu. Imali smo presedan 2013. za koji smo imali tužbe vezano za jubilarne nagrade. Nije prihvatljivo da su neki radnici do sada već dobili isplatu jubilarne nagrade. Ona se događa svakih 5 godina, tako da je to za nas neprihvatljivo - rekao je Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Vaša reakcija na temu