Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pametno: Građani plaćaju bahatost ministra zdravstva

Pametno: Građani plaćaju bahatost ministra zdravstva

Je li ministar poduzeo bilo kakvu akciju u kojoj bi se smisleno i razumno pozabavio troškovima zdravstva prije nego zagrabi u džep građana?

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, nedavno je na upit novinara je li u skladu sa zdravim razumom povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranje, odgovorio među ostalim:

-  Sve što je sadržajno i opravdano logikom je moguće, zdravi razum vam kaže da ako hoćete nove likarije to košta, izaberite hoćete li se liječiti novim likarijama ili ćete držati novce doma. Vlada će nuditi Hrvatima, neka oni odaberu, ali po meni bi bilo najbolje uzeti tamo gdje je najmanje rizično uzeti. Ja bi uzeo malo na dopunskom, malo na cigaretama, malo na telefonu, šećerima... Kad bi vi Hrvati za to glasovali, onda bi se djeca mogla liječiti.

Na ovu izjavu reagirala je potpredsjednica stranke Pametno Maja Vehovec. 

- Ovo je najbjednija i najkatastrofalnija izjava jednog ministra. On već odavno ne zaslužuje funkciju na kojoj se nalazi, a vjerojatno je još tamo jer se nitko drugi nije htio prihvatiti zdravstva u zadnjoj godini mandata Vlade. Sramotno je od Ministra prebacivanje odgovornosti na građane, a da nije ponudio nijednu mjeru sređivanja troškova u zdravstvu. To je ucjena koja je gadljiva općenito, a naročito kad je usmjerena na našu najveću ranjivost i slabost, a to su naša djeca. Nema njegove ni ičije odgovornosti, samo smo mi narod odgovorni hoće li biti novca za djecu. A oni mogu trošiti naš novac bez ikakve kontrole kako se ulaže - kaže Vehovec i nastavlja - Kujundžić bi 'uzeo na dopunskom'. Je li ministar poduzeo bilo kakvu akciju u kojoj bi se smisleno i razumno pozabavio troškovima zdravstva prije nego zagrabi u džep građana? Nije. Zaključak je Ministra da smo sami krivi što nam je zdravstveni sustav u rasulu, jer on košta, a mi bijednici držimo novac doma - kazala je Vehovec. 

Što je s planovima u kojima se dopunsko HZZO odvaja izvan HZZO-a i postavlja u ravnopravnu utakmicu s drugim dopunskim osiguranjima - pitaju se u stranci Pametno. HZZO nije osiguravajuća kuća već fond.  S obzirom na to da bi ministar Kujundžić 'uzeo' može pitati ministra Marića kome i kako, jer on provodi poreznu reformu. Neka mu ministar Marić prvo objasni svoj plan i poreznu politiku tako da mu 'zdravi razum' kaže što je 'opravdano i logično', a što su ideje iz malog prsta vlastite ruke - poručili su iz stranke Pametno priopćenjem kojega su naslovili 'Građani plaćaju bahatost ministra zdravstva'.

Vaša reakcija na temu