Pametno: Jučer smo doživjeli novo dno, premijer se treba ispričati!

Pametno: Jučer smo doživjeli novo dno, premijer se treba ispričati!

Plenković je službeno sebe proglasio vlasnikom države i svih nas

Jučer smo doživjeli novo dno. Naš dragi vođa Andrej Plenković izjavio je 'Povjerenstvo je moje… Ne pod Vladom, čak isključivo poda mnom i ja mogu njime predsjedavati kad god hoću' i time i službeno sebe proglasio vlasnikom države i svih nas. Nakon hapšenja i kažnjavanja onih koji su se usprotivili ovakvoj vladavini prelazimo u novo doba, kada se više niti ne srame priznati da u njihovim glavama oni posjeduju ovu državu i sve građane u njoj, poručuju iz stranke Pametno. 

- Mnogi će reći da pretjerujemo, ali zaista smo zabrinuti ovakvom retorikom demokratski izabranih predstavnika vlasti, koji su očigledno zaboravili što je demokracija i kako ona funkcionira. Iako, valja se podsjetiti da ova vlada ima pravni, ali nema demokratski legitimitet, jer je nije izabrala većina građana. Sastavljena je političkom trgovinom između HDZ-a, HNS-a, manjiskih predstavnika i drugih političkih-trgovačkih društava ili pojedinaca - kazala je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Stranka Pametno, dodaju, najoštrije se protivi ovakvoj retorici. Demokratske institucije ne pripadaju pojedincima niti strankama, nego cijelom društvu i njihovo pažljivo građenje na temeljima liberalne demokracije je apsolutni minimum, čak i u najtežim vremenima. Posebno je tužno, ističu iz stranke na čijem je čelu Puljak, što predsjednik Vlade koristi ovu retoriku u kontekstu obrazovne reforme, gdje se obraćamo djeci i mladima, i gdje svaka riječ mora biti pažljivo birana kako im ne bi ubili i zadnju nadu da grade moderno društvo zajedno s nama, a ne da odlaze i grade neka druga društva. 

- Stoga molimo premijera da se ispriča svim građanima i pokaže barem tragove poniznosti koja se očekuje od ljudi koji vode demokratska društva - zaključuju iz Pametnog. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(24702, "");
Pregledaj komentare