Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: N1 Pavasović Visković: Rasprava o napadu na službene osobe nije potrebna

Pavasović Visković: Rasprava o napadu na službene osobe nije potrebna

Glavni ravnatelj policije kaže kako nitko nije očekivao ovakvu situaciju

Četvero upucanih, 20 ozlijeđenih policajaca, 15 ozlijeđenih navijača, 43 uhićenih. Epilog je to najvećeg okršaja policije i navijača u Hrvatskoj, i to nakon rezultatski nebitnog derbija Dinama i Hajduka. Zašto je sve počelo, je li policija opravdano koristila oružje? Ima li opravdanja za napad na službenu osobu? 

Odvjetnik i bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković kazao je u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog' kako se na odmorištu Desinec u subotu navečer dogodio tragičan, loš i nepotreban događaj u kojem se dogodilo štošta lošega.

- Treba raditi na tome da se takav događaj ne ponovi nikada i svatko treba preuzeti svoj dio odgovornosti. U budućnosti treba ispraviti ono što nije valjalo - poručio je. 

Naglasio je da o napadu na službene osobe rasprava uopće nije potrebna.

- Nema opravdanja i nema razloga za napad na službenu osobu i tu nema nikakvog ali ni zareza. Moramo se postaviti jasno i poslati jasnu poruku - dodao je. 

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je kako se napad na službene osobe nikako ne može opravdati. Policija uvijek ulaže velike napore sa svim dionicima javnog okupljanja, posebice kada je riječ o nogometu i visoko rizičnim utakmicama. A derbiji su uvijek visoko rizične utakmice od samostalnosti Republike Hrvatske. Ovaj subotnji derbi nije odlučivao o ničemu što se tiče rezultata.

- Policija je predvidjela da bi moglo doći do određenih protupravnih ponašanja i zaista smo ovoj utakmici pristupili ozbiljno. Poduzeli smo mjere i planirali sve što je potrebno. Angažirali smo dovoljan broj snaga, rukovodeća razina je bila čak i veća nego u nekim derbijima u ovoj sezoni - dodao je.

Milina je kazao kako je došlo do napada na policijske službenika i da ovakve situacije nikome ne donose dobro. Glavni ravnatelj policije dodao je kako nitko nije očekivao ovakvu razinu napada, pa ni policijski službenici. Policajci su bili prisiljeni reagirati, pa čak su morali upotrijebiti vatreno oružje, jer su i oni sami bili ugroženi. 

- Bio sam u nogometu pet godina, prilikom razgovora o navijačima zovu ih stoke. Nema govora da se ovdje radi o organiziranom napadu - kazao je još Pavasović Visković.

Glavno ravnatelj policije mu je uzvratio da to nije istina i da ih nitko tako ne naziva, ali da se upozorava o problematičnom ponašanju pojedinaca iz skupine.

Vaša reakcija na temu