Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com Penava: Glas za Miroslava Škoru je glas za Miroslava Škoru

Penava: Glas za Miroslava Škoru je glas za Miroslava Škoru

Penava je odgovarao na pitanja o prepirci na relaciji Plenković-Škoro

U Vukovaru je održana 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Prije početka sjednice Savjeta, u gradskoj upravi sastali su se premijer Andrej Plenković i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Prošlo je mjesec dana otkako je Ivan Penava izjavio da razmišlja o kandidaturi na unutarstranačkim izborima. Novinari N1 televizije pitali su ga je li razmislio.

- Mislim da sad nije vrijeme. Doći će vrijeme kad ćemo razgovarati o tim stvarima - rekao je Penava.

 Premijer je izjavio da su razgovarali, između ostalog, i o neprocesuiranju ratnih zločina. Penava o tome kaže: - Rekao bih da svaki sastanak ima neku svoju temu. Današnja tema bio je Vladin Savjet za Slavoniju, Srijem i Baranju. Kad je tema ratnih zločina, onda ta tema dominira. Doći će to na red, ne morate se sekirati.

Upitan kako gleda na poruke Miroslava Škore da je Andrej Plenković izdao HDZ i ideju Franje Tuđmana.

- Svima su puna usta Franje Tuđmana. Govorimo o povijesnoj osobi čiji su lik i djelo monumentalni i naprosto mi je teško bilo koga tko stavlja u usta prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana - shvatiti bilo kako osim nekoga s nedostatkom vizije i ideje. Danas imamo druge izazove. U kontekstu spominjanja Franje Tuđmana, naravno da uvijek treba poštovati njegovo djelo, a ono se zove hrvatsku državu, i nikada ga nećemo nadmašiti. Ali danas živimo neke druge probleme, drugi ciljevi bi trebali biti pred nama. Ne mogu shvatiti to nadmetanje tko je veći pobornik ideja Franje Tuđmana. To je izostanak vizije vlastitog postupanja i razvoja Hrvatske - kazao je Penava.

Penava je odgovarao i na pitanja o prepirci na relaciji Plenković-Škoro, odnosno na pitanje - je li glas za Miroslava Škoru glas za Zorana Milanovića? 

- Glas za Miroslava Škoru je glas za Miroslava Škoru - rekao je.

Na pitanje znači li to da se ne slaže s premijerom, koji tvrdi upravo to, kazao je: 'Svatko ima pravo na svoje mišljenje.'

Vaša reakcija na temu