Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Pernar podnio kaznenu prijavu protiv Nikice Gabrića

Pernar podnio kaznenu prijavu protiv Nikice Gabrića

Sumnja da je počinio kazneno djelo trgovina utjecajem

Saborski zastupnik Ivan Pernar danas je podnio kaznenu prijavu protiv masona Nikice Gabrića tražeći da DORH utvrdi je li počinio kazneno djelo trgovine utjecajem, a kako bi se to utvrdilo, dodao je, potrebno je ispitati glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

Pernar je rekao da DORH treba utvrditi je li istina da je Gabrić od Jelenića tražio da odradi određene službene radnje. Ako je to istina, ističe Pernar, to znači da je Gabrić počinio kazneno djelo - trgovina utjecajem.


- Po mome sudu nesporno je da je šef masonske lože koja okuplja bogate i moćne pojedince i ima visok društveni položaj utjecao na Jelenića da napravi određene službene radnje, a za koje, po riječima samog Jelenića, nije bilo pravne osnove, odnosno nije ih se smjelo obaviti. Ako Jelenić govori istinu, po mome sudu, ovdje imamo počinjenje kaznenog djela trgovine utjecajem. A ako ne govori istinu, neka ga Gabrić tuži za klevetu - rekao je Pernar.

Vaša reakcija na temu