Petrov i Bulj na Pelješkom mostu: 'Mogli smo izgraditi šest mostova koliko smo uplatili u europsku kasu'

Petrov i Bulj na Pelješkom mostu: 'Mogli smo izgraditi šest mostova koliko smo uplatili u europsku kasu'

Kandidat Mosta za EU izbore bili su danas u Komarni

Predsjednik Mosta Božo Petrov i saborski zastupnik Miro Bulj, kandidati Mosta za Europski parlament, danas su bili u Komarni kod Pelješkog mosta, te istaknuli da je Hrvatska uplatila šest Peljeških mostova, a jedva dobila jedan.

- Nacionalni je interes izgradnja Pelješkog mosta, ali stoji činjenica da smo šest mostova uplatili u europsku kasu, a jedan dobili. Znači 6 godina smo svake godine uplaćivali godišnju članarinu u EU, što znači da smo sami mogli sagraditi šest mostova. Tu je činjenica o 17 posto sredstava povučenih iz fondova EU I to su porazni rezultati, to se mora mijenjati - rekao je Bulj.

Božo Petrov je poručio kako Vlada izgradnju Pelješkog mosta pripisuje svojim zaslugama i hvali se time.

- Vlada koja nema rezultata hvali se mostom, iako ih je još šest moglo biti s obzirom na uplaćeni novac. Oni navod da ćemo morati platiti 600 milijuna za greške koje su napravili tijekom realizacije projekta, i taj novac vratiti natrag, uopće ne percipiraju, to njima nije problem. Ali im je problem izgraditi dječju bolnicu u Zagrebu, onda im je isti taj novac itekako bitan. Uostalom, 17 posto sredstava nisu za pohvalu. Koliko dobije onaj koji riješim 17 posto testa?! Nedovoljan! - zaključio je Petrov.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14