Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Piton od 5,5 metara i 50 kilograma 'čuvao' mu travu

Piton od 5,5 metara i 50 kilograma 'čuvao' mu travu

Uzgajao marihuanu u stanu, a zmiju su poslali na čuvanje u Zoološki vrt

Zagrebački policajci dovršili su istragu nad muškarcem (37) zbog sumnje da je neovlašteno proizvodio i prodavao drogu, donose 24 sata.

Pretragom stana na Jarunu policijski su službenici pronašli 25 zasađenih stabljika marihuane visine između 10 i 130 cm.

- Sumnja se da je na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao i prepakiravao u stanu u Zagrebu na području Jarunu te je tako pripremljenu marihuanu dalje preprodavao - stoji u priopćenju.

Policija je ulaskom u stan zatekla burmanskog pitona velikog 5,5 metara i teškog 50 kilograma.

Budući da je predstavljala potencijalnu opasnost za policijske službenike, zaposlenici službe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba došli su po zmiju i sigurno ju zbrinuli.

- Pogledajte našeg novog pitončića. Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer! Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom. Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od metra kraći od markantnog gosta. Utvrdili smo da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok ne dobijemo od nadležnih institucija nove upute o njegovu daljnjem smještaju - napisao je  ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba, Damir Skok na Facebooku.


Vaša reakcija na temu