Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vlada RH Planković u Kijevu sa Zelenskim: 'Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Planković u Kijevu sa Zelenskim: 'Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom'

Razgovarat će i o daljnjoj pomoći

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u nedjelju ujutro stigao je u Kijev gdje će održati sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom. Uz premijera je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

'Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica. Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsjednika Vlade s posljedicama razaranja uslijed ruskih napada, a razgovarat će se i o daljnjoj pomoći te nastavku europskog puta Ukrajine.

Posjet predsjednika Vlade Ukrajini odvija se uoči Dana Europe te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije. Prije vojne invazije, predsjednik Vlade boravio je u službenom posjetu Ukrajini u prosincu 2021., a sudjelovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU-a u kolovozu 2021.', stoji u priopćenju Vlade.

Predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Grlića Radmana, naveli su, dočekala je veleposlanica Anica Djamić, koja se ovom prigodom vratila u Kijev. Ondje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo RH u Ukrajini.

Vaša reakcija na temu