Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Plenković: Zabranjujemo rad nedjeljom, male firme više neće plaćati HGK

Plenković: Zabranjujemo rad nedjeljom, male firme više neće plaćati HGK

'Zlatu Đurđević nećemo podržati kao kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda jer je sudjelovala u kršenju procedure'

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za javnost nakon sastanka vladajuće koalicije, piše Index.

Plenković je izjavu trebao dati oko 15 sati, ali ona je kasnila sat i 20 minuta.

'Ideja je da se zabrani rad nedjeljom, osim 16 nedjelja u godini'

'Razgovarali smo o Zakonu o trgovini i zakonu koji regulira rad Hrvatske gospodarske komore. Zakon o trgovini podrazumijeva pitanje rada nedjeljom. Ideja je da se rad nedjeljom zabrani osim 16 nedjelja u godini, uzeli bi u obzir turističku sezonu', rekao je premijer.

Firme koje članarinu HGK plaćaju 42 kune više neće plaćati ništa

'Što se tiče zakona o HGK, on ima tri važne točke, ona društva koja su članovi HGK a plaćaju najmanju članarinu od 42 kune, oni ne bi plaćali ništa. Oni veći bi nastavili plaćati. Prihodi bi se smanjili za 60-ak milijuna kuna, a nadomjestio bi se prihodima HGK na tržištu ili sredstvima iz pojedinih resora na koja se naslanjaju aktivnosti HGK. To bi podrazumijevalo i racionalizaciju broja zaposlenih u HGK', rekao je Plenković.

'Ti zakoni će se još doraditi na vladi i proći određene konzultacije i javno savjetovanje. Ići će u redovnu proceduru u saboru', rekao je.

'Neću komentirati postupak protiv Kuščevića'

'Zlatu Đurđević nećemo podržati kao kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda jer je sudjelovala u kršenju procedure. Stvar je sasvim jasna i što se tiče vladajuće većine, mislim da tu stavovi konvergirani', rekao je Plenković.

'Neću komentirati postupak protiv Lovre Kuščevića. Zašto? Jer je došlo u fazu da ga neću komentirati', ustvrdio je premijer odgovarajući na novinarsko pitanje o danas podignutoj optužnici USKOK-a protiv njegovog bivšeg ministra Lovre Kuščevića.

Vaša reakcija na temu