Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PLENKOVIĆ NAJAVIO: Idući četvrtak i petak nastava je online

PLENKOVIĆ NAJAVIO: Idući četvrtak i petak nastava je online

'Pošto vidimo da svugdje rastu brojke, Fuchs se čuo sa svima, dogovoreno je da to bude u cijeloj Hrvatskoj'

U Banskim dvorima održan je sastanak vladajuće koalicije. Nakon sastanka predviđeno je obraćanje premijera Plenkovića. Sastanak je počeo u 13 sati, a Plenković se obratio javnosti nešto nakon 15 sati.

- Što se tiče covida, imamo sve više novozaraženih. Jako je važno na sve apelirati da se cijepe ako nisu, ovi kojima je došlo vrijeme da dobiju treću dozu. Još jednom bih spomenuo da smo nakon sastanka sa stožerom danas poduzeli aktivnosti. Fuchs je dogovorio da se idući tjedan četvrtak i petak napravi nastava online - rekao je Plenković, javlja Index.

Rekao je da će se u četvrtak donijeti odluka o minimalnoj plaći.

- Ne znam koja je konfuzija bila, mi smo u ponedjeljak rekli na stožeru da se priča sa svim stožerima, da učenici fizički ta dva dana ne idu na nastavu. Ne dovodimo u pitanje broj sati. Mi smo već dugo delegirali županijskim stožerima da donose odluke koje su primjerene za njih. Pošto vidimo da svugdje rastu brojke, Fuchs se čuo sa svima, dogovoreno je da to bude u cijeloj Hrvatskoj. Ako je izgledalo kao neki šušur, ako je tako izgledalo, nekad se i to dogodi, nije do nas, stvarno - objasnio je.

Rekao je da se ne kani petljati oko teme Bučurove smjene.

- Svih ovih godina se nikad nisam miješao u pitanje promaknuća, umirovljena, razrješenja bilo kojeg časnika, neću to ni sada - rekao je.

Upitan je o zdravstvenoj reformi.

- Ja sam već rekao, kako idu procesi izrade papira, postoje radne skupine, stručnjaci, to se konzultira, sad su krenule šire konzultacije, očito je netko od tih ljudi to pustio u javnost, sad se to komentira. To bih primirio, to su radni dokumenti, to su ideje, radni dokumenti. Nema tu nekog novog elementa. Kad uži kabinet, vlada, svi bitni akteri dobiju ispeglan dokument, ne treba puno trošiti, znam da je to zgodno komentirati - rekao je.

Rekao je da se uplatio novac, 14 milijuna i 300 tisuća kuna povodom presude po kojoj je HDZ kriv za korupciju.

- HDZ je u momentu kad sam ja postao šef stranke bio u minusu od 17 milijuna kuna. Onda smo imali jedne, druge izbore, lokalne, predsjedničke, europske, već godinama nemamo ni kredita, ni dugova ni obaveza, uredno poslujemo, samo od članarina u zadnjih nekoliko godina dobili smo 42 milijuna kuna - rekao je. 

Dodaje da uredno vode stranku pa onda mogu i platiti kaznu.

Opet je upitan o koroni.

- Pandemija se brže širi, opet imamo fazu rasta. Imamo cjepiva, dinamika cijepljenja prvom dozom je spora. Molim sve da se malo vratimo nazad, sjetimo se temeljnih postavki, maske, distanca, što manje kontakata, da malo smanjimo doživljaj na velikim okupljanjima. Stavili smo sve na stol, evo molim još jednom sve, uz puno razumijevanja za razne stavove - dodao je.

Online nastava, kratko je još dodao, ide za sve razrede.

Vaša reakcija na temu