Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PLENKOVIĆ NAJAVIO Minimalna plaća se od 1. siječnja povećava za 350 kuna

PLENKOVIĆ NAJAVIO Minimalna plaća se od 1. siječnja povećava za 350 kuna

Vlada će odluku o tome donijeti sutra

Premijer Andrej Plenković danas Saboru podnosi godišnje izvješće o radu svoje Vlade.

Kao što je to i inače slučaj u ovakvim prilikama, Plenkovićevo jednosatno izvješće o potezima vlade izgledalo je kao hvaljenje sobom i svojom Vladom. Prije Plenkovićevog obraćanja su gotovo svi klubovi zastupnika tražili stanku, a nakon njegovog obraćanja krenula su izlaganja klubova zastupnika o premijerovom izvješću.

Najzvučnije iz Plenkovićeva govora je povećanje minimalne plaće koje kreće od 1. siječnja, a premijer je sada rekao o kojem će se iznosu raditi. 

Plenković najavio je da će od siječnja minimalna neto plaća biti povećana za 350 kuna, s 3400 na 3750 kuna, odnosno na 500 eura neto. Vlada će odluku o tome donijeti u četvrtak, najavio je.

Naglasio je kako tim značajnim povećanjem od 10,3 posto za 51.000 zaposlenih Vlada minimalnu plaću prvi put podiže iznad 50 posto prosječne neto plaće i iznad 60 posto neto medijalne plaće.

Prije pet godina, podsjetio je, minimalna je plaća iznosila 38 posto od prosječne, javlja Index.

Vaša reakcija na temu