Plenković najavio povećanje plaća svim državnim službenicima i namještenicima, ali štrajk u školama se nastavlja

Plenković najavio povećanje plaća svim državnim službenicima i namještenicima, ali štrajk u školama se nastavlja

Premijer je ponudio povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto

Premijer Andrej Plenković najavio je da će Vlada ponuditi povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima, u tri vala povećanja po 2 posto, zbog čega se odgađa smanjenje stope PDV-a za jedan postotni bod koje je bilo planirano od 1. siječnja. Matica hrvatskih sindikata sazvala je u 13.15 sati izvanrednu sjednicu zbog ove Plenkovićeve odluke

- Ustanovili smo da Vlada planira dijalog, ali ne znamo s kim. Ima rješenje, ali ne znamo za koga. Vidjeli smo kakav novi oblik dijaloga je pokrenula Vlada. Prvi puta da predsjednik Vlade daje ponude sindikatima javnih službi preko saborske govornice. Toga do sada nije bilo. Danas je premijer za saborskom govornicom ponudio sindikatima povećanje u 2020. godini u tri maha, 2 plus 2 plus 2. U potpunosti ignorirajući da se vode pregovori - rekao je Branko Mihalinec.

Dodao je da niti jedna Plenkovićeva rečenica ne rješava problem zbog kojih traje već pet dana štrajk u školama. 

- Upravo su sindikati obrazovanja postavili jasne zahtjeve za izmjenom koeficijenta složenosti poslova jer oni zaostaju za ciljanim koeficijentom. Povećanjem osnovice za sve jednako to zaostajanje niti najmanje ne rješava problem zaposlenih u sustavu obrazovanja. Mi možemo jednostavno najaviti da se štrajk nastavlja - rekao je Mihalinec.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52822, "");
Pregledaj komentare
29