Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Plenković nije zadovoljan rezultatom izbora, donosimo njegovu prvu izjavu

Plenković nije zadovoljan rezultatom izbora, donosimo njegovu prvu izjavu

Rekao je da će krenuti odmah sutra u analizu što se moglo bolje

Nakon dugog čekanja, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković se obratio javnosti. 

Nakon poruke zadovoljstva što je izlaznost veća nego na prethodnim izborima i slanja čestitke svim kandidatima, rekao je da nije zadovoljan.

- HDZ je principijelno i konzistentno izašao samostalno na izbore, to je ispravna i dobra odluka. Dogodila se velika disperzija glasova, u takvim okolnostima ne čudi da je oko 1000 glasova nedostajalo za peti mandat. Nisam zadovoljan s tom činjenicom - kazao je.

Rekao je i da je ovaj proces važan za HDZ kao i da će krenuti odmah sutra u analizu što se moglo bolje.

- Relativna je pobjeda u smislu postotaka i broja glasova, bilo bi nam draže i da je nagrađen petim mandatom - poručio je među ostalim naglašavajući proeuropsku orijentiranost HDZ-a te brigu za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Vaša reakcija na temu