Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PLENKOVIĆ O KAFIĆIMA Dokumenta o kojem ugostitelji govore nema, smiješno je

PLENKOVIĆ O KAFIĆIMA Dokumenta o kojem ugostitelji govore nema, smiješno je

Govorio je i o popuštanju mjera

Premijer Andrej Plenković je objasnio da je Ivo Žinić podnio ostavku zbog situacije koja vlada oko njega. 

- Njegov ostanak bi predstavljao teret HDZ-u pred lokalne izbore - rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Ponovio je da Žinić mora razjasniti sve oko imovine koju koristi, ali nije htio reći je li njemu što sporno oko Žinića.

- Na njemu je da objašnjava te procese, to nije predmet HDZ-a niti mene - rekao je Plenković. 

Zašto Žinić nije izbačen iz HDZ-a?

- Moramo utvrditi sve okolnosti. Rekao sam da mi nisu poznate sve okolnosti oko njegove imovine. Nemamo mehanizam kao stranka angažirati SOA-u da nam radi sigurnosnu provjeru. Ja se tračevima ne bavim, nemam vremena za to - rekao je Plenković.

Upitan je misli li i dalje da se radi o izoliranom slučaju.

- Mi smo, kada se dogodio potres, svjedočili jednoj medijskoj histeriji. I onda smo došli do činjenica - rekao je premijer i dodao da je samo 69 obnovljenih objekata dobilo crvenu naljepnicu.

Novinari su ga pitali i o mogućnosti popuštanja mjera.

- Mi smo u jednoj pozitivnoj fazi i sukladno tome ćemo vidjeti postoje li mjere da vratimo sugrađanima navike i normalan život. Hrvatska je jedna od rijetkih u Europi koja nije išla u stroge mjere i policijski sat. Glavna tema u EU je sada procjepljivanje. Mi imamo velike ambicije do proljeća i ljeta. Mi smo turistička zemlja. To nam je važno da budemo procijepljeni, ali i oni koji dolaze kod nas - rekao je Plenković.

Nije htio govoriti ni o informacijama Udruge ugostitelja prema kojima bi popuštanje počelo od 1. ožujka po određenom redoslijedu.

- Nema takvog dokumenta. Malo mi je smiješno da nekakve udruge imaju nekakve dokumente koji ne postoje - kaže Plenković. 

Komentirao je kornatsku tragediju i oslobođenje Dražena Slavice na Vrhovnom sudu.

- Meni je prije svega žao svih poginulih, proces je trajao koliko je trajao. To je pitanje sudova. Koliko ja znam, to je bio eruptivni požar koji je bio koban. Sudovi su bili decidirani o tome - rekao je.

Upitan je o cjepivu. Ponovio je da bi do travnja Hrvatska trebala imati najveću procijepljenost najugroženijih. 

- Do travnja bismo trebali imati veliku procijepljenost najstariji i ugroženih te zdravstvenih djelatnika. Imamo dosta doza. 29. siječnja je na redu odobrenje AstraZenecinog cjepiva i još dolazi milijun doza Johnsona. Idemo još u pregovore s nekim drugim kompanijama - rekao je Plenković, javlja Index.

Vaša reakcija na temu