Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Plenković objavio nositelje lista, Vili Beroš vodi HDZ u X. izbornoj jedinici

Plenković objavio nositelje lista, Vili Beroš vodi HDZ u X. izbornoj jedinici

O Berošu se šuškalo već neko vrijeme kao mogućem nositelju liste u Dalmaciji jer je s Hvara

Šef HDZ-a Andrej Plenković objavio je na Twitteru nositelje lista za svih 11 izbornih jedinica. Nekih većih iznenađenja nema. Liste će voditi ljudi od povjerenja.


HDZ će u X. izbornoj jedinici voditi ministar zdravstva Vili Beroš, što nije iznenađenje jer se odškolovao na Hvaru.

U X. izbornu jedinicu je prekomandiran nakon što se nije uspjelo nagovoriti Damira Krstičevića da još jednom povede listu. Krstičević se nećkao, no tako je bilo i proteklih godina. Beroš bi kao nositelj liste trebao kompenzirati skandal s probojem korona virusa u Dom za starije i svim što se događalo oko toga.

Afera je uvelike kompromitirala HDZ i cijelu njegovu vertikalu u Županiji, od ravnatelja Doma Ivana Škaričića pa do šefa županijske organizacije i političkog tajnika Ante Sanadera te župana Blaženka Bobana.

HDZ-ovci očito računaju da bi Beroš, zahvaljujući obuzdavanju korone na nacionalnoj razini, trebao dignuti rejting HDZ-a u Splitu i Dalmaciji.

Na listi u X. izbornoj jedinici trebali bi se naći i šef dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Branko Bačić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, njegov splitski kolega Andro Krstulović Opara, šef splitskog HDZ-a Petar Škorić i, kako sada stvari stoje, mlada nada Ante Bačić Baćo.

Još se ne zna tko bi od istaknutih članica HDZ-a iz Splita mogao na listu. Mirjana Čagalj svakako ima ambiciju, kao i Oparina zamjenica Jelena Hrgović, no bez šansi nije ni Marija Čizmić.

HDZ će u I. izbornoj jedinici voditi Plenković, u II. Gordan Jandroković. Žarko Tušek nositelj je liste u III. izbornoj jedinici, Ivan Anušić u IV. Ministar financija Zdravko Marić vodit će listu u V. izbornoj jedinici, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u VI. Ministar branitelja Tomo Medved nositelj je liste u VII. jedinici, ministar prometa Oleg Butković u VIII, a ministar Uprave Ivan Malenica u IX. Listu u XI. izbornoj jedinici vodit će Zdravka Bušić.

Vaša reakcija na temu