Foto: Pixabay.com Počela uhićenja zbog tragedije u HE Dubrovnik u kojoj su živote izgubila trojica radnika

Počela uhićenja zbog tragedije u HE Dubrovnik u kojoj su živote izgubila trojica radnika

Prema prvim informacijama, policijskim postupanjem je obuhvaćeno osam osoba

Policijski službenici priveli su danas više osoba, djelatnika HEP-a, u sklopu kriminalističkog istraživanja vezanog za tragičnu nesreću u Hidroelektrani Dubrovnik koja se dogodila 10. siječnja ove godine, a u kojoj su živote izgubili trojica radnika, Mato Maškarić, Ivica Zvrk i Davor Pozniak.

Iz MUP-a RH službeno su potvrdili Jutarnjem listu da je kriminalističko istraživanje vezano za taj tragični događaj u završnoj fazi te da u njemu sudjeluju tri policijske uprave, Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska i Zagrebačka.

Više osoba, navode u MUP-u, uhićeno je tijekom jutra i svi osumnjičeni nalaze se u službenim prostorijama policije, gdje je u tijeku njihovo ispitivanje. Zbog interesa istrage iz MUP-a nisu mogli iznositi više detalja u ovoj fazi postupanja.

Prema prvim informacijama, policijskim postupanjem obuhvaćeno je osam osoba, od zaposlenika HE Dubrovnik do onih na upravljačkim pozicijama u HEP-u. Iz neslužbenih izvora doznaje se da je među uhićenim osobama i aktualni član uprave HEP-a koji je do prije dvije godine bio direktor u HEP Proizvodnji.

Prema proceduri, uhićene osobe bi po dovršetku kriminalističkog istraživanja trebale biti predane pritvorskom nadzorniku. Odgovarajuću kaznenu prijavu protiv njih policija bi trebala podnijeti Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku koje je nadležno u ovom slučaju.

Trojica radnika poginuli su pokušavajući se izvući iz vatrom i dimom zahvaćenog tunela, ali na žalost nisu uspjeli.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46790, "");
Pregledaj komentare