Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POČELO PRIKUPLJANJE POTPISA 'Moramo osigurati da svaki čovjek ima i ostvaruje pravo na pitku vodu'

POČELO PRIKUPLJANJE POTPISA 'Moramo osigurati da svaki čovjek ima i ostvaruje pravo na pitku vodu'

Moramo zaštiti krš, osigurati navodnjavanje i pokazati da mi danas štitimo pravo na vodu za generacije, rekao je Miro Bulj koji je danas bio s građanima u Sinju

Uz potporu građana i aktivista, danas je u Sinju počelo prikupljanje potpisa podrške Mostovoj inicijativi 'Vodu u Ustav', a isto se planira organizirati na području ostalih gradova i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Sredinom srpnja u proceduru Hrvatskog sabora uvršten je Mostov prijedlog promjene Ustava kojeg su podržala 34 zastupnika. Predloženom izmjenom teksta Ustava uređuje se: pravo na čistu i pitku vodu, zaštita vodnih resursa i opskrba kućanstva vodom kao komunalna djelatnost koja se obavlja kao neprofitna javna služba. Danas je na sinjskoj Pijaci s građanima razgovarao i o svemu potrebnom ih informirao Mostov saborski zastupnik Miro Bulj koji je prvi progovorio o potrebi zaštite pitke vode i vodnih resursa u Republici Hrvatskoj.

- Mi smo jedna od najbogatijih država pitkom vodom i moramo osigurati da svaki čovjek ima i ostvaruje pravo na pitku vodu, kućanstva moraju imati vodoopskrbu za razliku od danas u Cetinskoj krajini i brojnim drugim mjestima. Moramo zaštiti krš, osigurati navodnjavanje i pokazati da mi danas štitimo pravo na vodu za generacije, ne smijemo dozvoliti štetne projekte koji bi odlaganjem otpada i na druge načine ugrozili naše pitke vode. Ovim putem zahvaljujem se gospodinu Jankoviću iz inicijative 'Ne daj se Cetino' koji nas je danas podržao i pozivam građane da nam pomognu kako bi ova inicijativa pokazala volju građana, jer Dalmatinska zagora, područje od Krke do Neretve je najveći potencijal pitkih voda na području Republike Hrvatske I to moramo zaštiti - rekao je Miro Bulj.

Vaša reakcija na temu