Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Policija i USKOK uhitili desetak osoba, oštetili državu za 15-ak milijuna kuna

Policija i USKOK uhitili desetak osoba, oštetili državu za 15-ak milijuna kuna

Sumnjiči ih se za više kaznenih djela, prvenstveno utaje poreza

Policija i USKOK su rano jutros upali u domove i poslovne prostore većeg broja osoba, te su započeli pretrese na temelju odgovarajućih naloga koje je USKOK ishodio od nadležnog suca istrage Županijskog suda. Kako piše Jutarnji, uhićeno je desetak osoba.

Prema prvim informacijama, osumnjičene osobe tereti se da su u sklopu organizirane grupe, odnosno u sastavu zločinačkog udruženja, činili razna kaznena djela, prvenstveno poreznih utaja. 

Navodno se radi o spornim transakcijama između više tvrtki u kojima su osumnjičenici koristili model tzv. nestajućih trgovaca, kako bi utajili Porez na dodanu vrijednost. Na taj su način tijekom dužeg vremenskog perioda izbjegavali plaćanje PDV-a i oštetili državni proračun, kako ih se sumnjiči, za višemilijunski iznos. Navodno se radi o 15-tak milijuna kuna.

Policija za sada nije željela davati nikakve podatke o ovom kriminalističkom istraživanju, pa čak ni potvrditi da je ono u tijeku.

Vaša reakcija na temu