Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Policija objavila detalje eksplozije u Varaždinu: I dječak na praksi zadobio je opekline

Policija objavila detalje eksplozije u Varaždinu: I dječak na praksi zadobio je opekline

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja

Varaždinska policija objavila je kako su radnik (46) i 15-godišnji učenik na praksi zadobili opekline u eksploziji plina do koje je došlo u autoservisu oko 13.35 sati. Oni su u trenutku eksplozije bili u radionici te im je obojici medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Policija je nakon eksplozije obavila i očevid u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu.

Utvrdili su da je do nesreće došlo dok je automobil bio na dizalici unutar radionice. 

Prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo je do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika. Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini, navodi policija.

Kako se ta smjesa zapalila, došlo je i do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom, a pritom su i ozlijeđeni radnik i dječak na praksi.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, javljaju 24 sata.

Vaša reakcija na temu