Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Policija pronašla laboratorij za uzgoj marihuane

Policija pronašla laboratorij za uzgoj marihuane

Nađene su biljke, speed, novac, mobiteli, vage...

Policajci iz Varaždina i Međimurja su jučer proveli su više pretraga domova i drugih prostora koje na širem području Grada Varaždina posjeduju i koriste muškarci starosti 38, 33, 31 i 26 godina

Pronašli su ukupno: 7175 grama sasušene biljne materije zelene boje nalik na drogu marihuanu, 23,8 grama kemijske droge amfetamin, 4,4 grama psiho-aktivnih gljiva, kompletna oprema za 'indoor' uzgoj sa zasađenih 48 stabljiki zelene boje u rastu nalik na stabljike biljke indijske konoplje, koje su bile posađene u tegle, 22 stabljike nalik na biljke indijske konoplje koje su bile u fazi sušenja, papirnati novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 33.840,00 kuna i 805 eura, uređaj za vakuumiranje droge, više komada preciznih digitalnih vaga, 135 komada streljiva različitih kalibara, više komada mobitela i informatičke opreme te druga oprema koja se koristi za 'indoor' uzgoj indijske konoplje.

'Nad 38, 33, 31 i 26-godišnjakom od kojih su predmeti oduzeti policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. Kaznenog zakona. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, kao i potrebitih vještačenja, koja će se provesti u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu te nakon provede potrebitih dokaznih radnji, protiv trojice muškaraca će se podnijeti adekvatna kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu redovnim putem, dok će se muškarac starosti 38 godina, 24. studenog uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku', poručili su iz policije.

Vaša reakcija na temu