Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović POLICIJA U AKCIJI Uhićen šef Janafa Dragan Kovačević, traži se skidanje imuniteta za HDZ-ovog Dražena Barišića i SDP-ovog Vinka Grgića

POLICIJA U AKCIJI Uhićen šef Janafa Dragan Kovačević, traži se skidanje imuniteta za HDZ-ovog Dražena Barišića i SDP-ovog Vinka Grgića

U tijeku su pretresi

Od rano jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba, neslužbeno doznaje RTL. Među uhićenicima je i predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, no ta informacija nije službeno potvrđena.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je uz šefa Janafa obuhvaćeno još desetak osoba.

U tijeku su pretresi.

- Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije - priopćila je policija.

Velikogorički gradonačelnik i HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić te SDP-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić obuhvaćeni su istragom. Za obojicu je zatraženo skidanje zastupničkog imuniteta.

SDP-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, koji je prema neslužbenim informacijama obuhvaćen istragom koja je dovela do uhićenja predsjednika uprave Janafa javio se RTL-u.

- Idem se upoznati s predmetom. Ni ja ni Grad Nova Gradiška nemamo nikakve veze s Janafom. Neka institucije rade svoj posao - kratko je rekao.

Iz Janafa su uputili priopćenje.

- U Janafu d.d. trenutno su izvidi djelatnika policije i PNUSKOK-a te vas obavještavamo kako se u Društvu na svim lokacijama poslovanja održavaju redovite poslovne aktivnosti. Za sve detalje prethodno navedenog, molimo da se obratite nadležnim institucijama - priopćeno je iz Janafa.

Goran Beus Richembergh, koji je inače iz Velike Gorice, komentirao je na svom Facebooku pretragu u VG Vodoopskrbi.

- Izgleda da je ovo jako, jako ozbiljno. Istražuju se svi projekti u kojima je Elektrocentar iz Ivanić Grada sudjelovao u Gorici, a njih ima dosta. Navodno je policija blokirala VG Vodoopskrbu i plijeni dokumentaciju izgradnje aglomeracije - napisao je.

Vaša reakcija na temu