Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: NFT car girl / Unsplash POLICIJA UPOZORAVA Građanima prijete online prevare, Hrvat ostao bez 5.200 eura

POLICIJA UPOZORAVA Građanima prijete online prevare, Hrvat ostao bez 5.200 eura

Traga se za nepoznatim počiniteljem

Nepoznati počinitelj je 22. srpnja stupio u kontakt s 46-godišnjakom te ga lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu na način da se predstavio kao predstavnik Internetske platforme i rekao mu da na njihovom računu ima 9.000 eura koje mu trebaju isplatiti. Počinitelj ga je naveo da instalira Internet aplikaciju te da mu da kodove kako bi mogao potvrditi nalog na mobilnom bankarstvu, a što je oštećeni i učinio, javlja PU osječko-baranjska.

Četrdesetšestogodišnjak je uvidom u bankovne transakcije utvrdio da mu nedostaje novčani iznos od 5.200 eura. Kada je shvatio da je prevaren, počinitelj je prijavljen policiji.

Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

'Pozivamo građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati na stranicama webheroj.hr', poručili su iz policije.

Vaša reakcija na temu