Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POLICIJSKI SINDIKAT: Ispad Medvedovog državnog tajnika pokušava se zataškati

POLICIJSKI SINDIKAT: Ispad Medvedovog državnog tajnika pokušava se zataškati

Policajcu psovao 'majku četničku'. Iz Vlade, pak, stiže oštra reakcija, očekuje se i smjena

Nakon što je u javnost izašla vijest o nasilnom ispadu državnog tajnika Ministarstva branitelja Stjepana Sučića, reagirao je i Nacionalni sindikat policije. U priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Nikola Kajkić upozorava se kako se 'događaj pokušava zataškati', prenose 24 sata.

- Predsjedniče Vlade RH, poštovani Ministre unutarnjih poslova, po našim saznanjima navedeni su pušteni na intervenciju koja je navodno došla sa razine Ministara iz Vlade RH, a ovaj događaj se pokušava iskriviti, prikriti  i zataškati, a policajce na taj način poniziti!  što mi kao Nacionalni sindikat nikada nećemo dopustiti. Dužni ste bez odgode, odmah postupiti i utvrditi zbog čega nisu poduzete radnje sukladno odredbama  Prekršajnog Zakona, Zakona o kaznenom postupku, Kaznenog Zakona i Zakona protiv javnog reda i mira - navodi se u priopćenju.

Predsjednik sindikata iznosi informaciju kako su privedene osobe 'nastavile sa narušavanjem javnog reda i mira na način da su  vrijeđali i ponižavali Hrvatske policajce u njihovom radu i postupanju,  čak su im i prijetili riječima: 'Znate li vi tko sam ja i tko smo mi, ostat će te bez posla i dr. prijetećim riječima', uslijed postupanja iste osobe odbijale su na uvid dati osobnu iskaznicu kako bi policija utvrdila njihov identitet, te su zbog istoga i privedene u prostorije Policijske postaje Vukovar, a pri privođenju su nad istima uporabljene fizička snaga i sredstva za vezivanje zbog pružanja otpora'.

- Kako smo već i spomenuli, zbog narušavanja javnog reda i mira i nepoštivanja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, od strane policijskih ophodnji 'tri osobe' su privedene u prostorije Policijske postaje Vukovar, gdje je visoki dužnosnik Vlade, po našim saznanjima zaprimljenih od kolega policajaca isti psovao jednom policajcu 'majku četničku', te prijetio policajcima koji su postupali prema istima riječima da će (visoki dužnosnik) otići kući po oružje i sve ih ubiti,  tijekom navedene galame i prijetnji, visoki dužnosnik je razbio vrata i staklo na istima uslijed čega je teže ozlijedio i ruku, a nakon čega su isti suprotno odredbama Prekršajnog odnosno Zakona o kaznenom postupku pušteni kućama - navodi se u priopćenju.

Nikola Kaić ističe kako su privedeni trebali biti uhićeni temeljem odredbi Zakona o kaznenom postupku, te se trebao zatražiti pritvor za njih. 

Podsjetimo, ni Sučić, ni Krunoslav Šeremet, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, nisu pritvoreni.

- Temeljem odredbi istog zakona, a u svezi sa odredbama kaznenog Zakona u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku a nakon toga ispitane pred nadležnim državnim odvjetništvom, te po odluci nadležnog Županijskog državnog odvjetnika pušteni kući ili pred nadležnim Županijskim  sudom, i  sucem istrage zatražiti eventualno pritvor za iste (zbog ponavljanja djela, utjecaja na svjedoke, bijega), što nije učinjeno, po našim saznanjima isključivo i samo  iz razloga što se navedeni događaj pokušava prikriti - ističe Kaić, koji piše i da se radi o političkom pritisku.

Iz Vlade su večeras reagirali na navode da je državni tajnik u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić u noći na subotu kršio epidemiološke mjere u kafiću u kojem je bio iza ponoći te vrijeđao policajce i razbio vrata na službenim prostorijama u policijskoj postaji u Vukovaru.

'Ispitat ćemo što se dogodilo. Ako je sve to istina, takvo ponašanje državnog tajnika je potpuno neprimjereno. U ponedjeljak je sjednica vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke što se tiče njegovog statusa u vladi', rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić za Index.

Očekuje se da će Sučić u ponedjeljak biti razriješen s dužnosti.

Vaša reakcija na temu