POMIRENJE: Rastu plaće zaposlenim u javnim službama

POMIRENJE: Rastu plaće zaposlenim u javnim službama

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je da svi sindikati prekidaju štrajkaške aktivnosti

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić rekao je da je postupak mirenja u sporu Vlade i sindikata javnih službi oko rasta osnovice plaća u javnim službama za 2019. uspješno završen. 

- Idemo s 3 posto od 1.1. 2019. godine i 2 posto od 1. 9. 2019. Drago mi je da smo uspjeli iznaći dodatnih 150 milijuna kuna. Ovo je maksimum koji smo mogli dati u ovom trenutku. Zadovoljstvo je što smo uspješno završili proces mirenja. Poslijepodne ću se sastati s predstavnicima sindikata državnih službi kojima ćemo ponuditi isto što i sindikatima javnih službi - rekao je Pavić.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je da svi sindikati prekidaju štrajkaške aktivnosti i da će se pristupiti potpisivanju dodatka na Temeljni kolektivni ugovor. 

- Mirenje je uspješno okončano jer je većina sindikata prihvatila ponudu. Sindikati obrazovanja su se u svojim tijelima izrazili protiv. Sustav obrazovanja nije bio za ovu ponudu - rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja čije je članstvo bilo protiv sporazuma.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14