Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Posjećivali su ga političari, direktori, suci, tamburaši... Kakve još tajne krije 'Klub' Dragana Kovačevića?

Posjećivali su ga političari, direktori, suci, tamburaši... Kakve još tajne krije 'Klub' Dragana Kovačevića?

U tajni klub Dragana Kovačevića dolazili su svi, i predsjednici

Najspominajniji i najpoznatiji klub posljednjih dana je onaj koji to službeno uopće ni nije - dvoetažni prostor u Slovenskoj 9, u kojem je, sumnja USKOK došlo do najveće primopredaje mita u novijoj hrvatskoj povijesti, javlja RTL

No u njemu se nije okupljalo policiji poznato podzemlje, već upravo suprotno - ministri, suci, poduzetnici pa i čuvane osobe, čak i u doba lockdowna.

Za veselu atmosferu bili su zaduženi i tamburaši, a s najboljim od njih i njegovim dojmovima o događanjima u Klubu razgovarala je Ružica Đukić

U tajni klub Dragana Kovačevića dolazili su svi. I predsjednici. 

'Viđali smo se pa i u toj prostoriji u Slovenskoj 9', priznao je prije nekoliko dana predsjednik Republike Zoran Milanović.

Dolazili su i ministri. 

'Nekoliko puta sam bio u prostoru u Slovenskoj koji se spominje kao 'Klub', rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, a da je tamo bio 'nekoliko puta', potvrdio je i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

U 'Klub' je par puta navratio i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

No tamo nije vrijedila ona 'bez računa se ne računa' jer ništa se nije plaćalo ili, točnije rečeno, nisu se plaćali hrana i piće. Usluge? To će se tek dokazivati. 

Odmah preko puta ulaza u tajni klub Dragana Kovačevića je veliki drveni šank. Tu se, kažu oni koji su bili pozivani, kartalo, gledalo utakmice, razgovaralo i dogovaralo. A znalo se i zapjevati. Jedan od onih koji je za to najčešće bio zadužen dugogodišnji je prijatelj Dragana Kovačevića, poznati tamburaš Stanko Šarić.

'Jeste li vi neki masoni tajniji od masona? Moram se nasmijati... To je jedan mali ugostiteljski prostor koji je organiziran za druženja 15-tak, 20-tak ljudi s nekom minimalnom tehničkom opremom za takve vrste druženja', kaže Šarić.

Kovačević je najviše volio kad bi mu svirali priču o Andriji Čordašu
Ide pjesma: 

'Sva blaga svijeta ništa ne vrijede, jadan je onaj kog vrag zavede pa cijeli život samo dukate na hrpu sprema'.

Šarić kaže da nikad tamo nije vidio ni predsjednika ni premijera, ali je vidio 'poneke ministre, bivše'. 

'Recimo sam vidio iz svih provenijencija društvenih ljude, iz svih stranaka', kaže.

Pojavila se i informacija da se prilikom ulaska morao ostaviti telefon, no svi naši sugovornici tvrde da govora o ostavljanju telefona nije bilo, ali vrijedilo je pravilo da što se u 'Klubu' događa, u Slovenskoj 9 i ostaje.

Vaša reakcija na temu