Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/HRT POSLJEDICE POTRESA: U centru Siska urušila se stambena zgrada

POSLJEDICE POTRESA: U centru Siska urušila se stambena zgrada

Nitko nije ozlijeđen

Urušila se višestambena zgrada oštećena u potresu u Frankopanskoj ulici u centru Siska, javlja HRT.

Centar 112 dobio je dojavu o urušavanju objekta u srijedu u 5.10 sati. Nakon urušavanja na mjesto događaja, koje je odmah zaštićeno, ubrzo su stigle sve žurne službe, a dio Frankopanske ulice je zatvoren za promet. 

- Odmah po dojavi građana, obaviještene su žurne službe. Vatrogasci su izašli na teren. Policija je blokirala ulicu i u ovim trenucima PU sisačko-moslavačka vrši očevid. Nakon toga slijedi uklanjanje zgrade - rekao je Željko Prpić, centar 112 Sisačko-moslavačke županije.

U urušavanju objekta nitko nije stradao. Naime, zgrada je nenastanjena od potresa.

- Hvala Bogu, nitko nije nastradao. U zgradi nitko ne živi. Jedna osoba je znala tu povremeno biti, ali sada tu nije. Prošli smo dobro u ovoj situaciji - rekao je Prpić.

Na mjestu nesreće u ranim jutarnjim satima zatekao se i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je napomenuo kako je najvažnije da nitko nije stradao, te kako će sudbinu zgrade odrediti struka.

Zgrada, čije su pročelje krasili brojni ukrasi, izgrađena je početkom 20. stoljeća, a osim u stambene, nekad je korištena i za ugostiteljske namjene. Imala je veliku ambijentalnu vrijednost i jedan je od rijetkih primjera tako oblikovane secesije u Sisku, piše HRT

Vaša reakcija na temu