Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POTRAGA Ženi zaposlenoj na Pantovčaku još nema traga, njezina kćer proziva policiju zbog propusta

POTRAGA Ženi zaposlenoj na Pantovčaku još nema traga, njezina kćer proziva policiju zbog propusta

Ines Skender ispričala je da je primijetila da se mama u zadnje vrijeme povukla u sebe te da njen vedri duh nije bio toliko izražen, ali da se i dalje beskrajno veselila igrama s unučicom te je planirala put s njima

Potraga za Jadrankom Skender, 51-godišnjom pripadnicom HV-a koja je radila na Pantovčaku još nije dala rezultate. Nestala je  u noći na 4. prosinac u Zagrebu, kada je svojim Mercedesom otišla iz stana u kojem je stanovala. Vozilo u kojem su bili njezini dokumenti i osobne stvari je nađeno uz savski nasip, ali ženi još nema ni traga. Index je razgovarao s njezinom kćerkom Ines koja je pronašla majčin automobil, a koja policiji zamjera brojne propuste, između ostalih i da nisu angažirali pse tragače. Pita se i što je s Golfom koji je bio parkiran tu noć nedaleko od Mercedesa i navodi kako su planirale putovanje te imale planove za njen skori odlazak u mirovinu.

- Zadnji put smo se čule 3. prosinca oko 21 sat i rekla je da se ide tuširati. Živi s mojom tetom, a tad je kod njih bila i njihova mama, moja baka. Ne možemo sa sigurnošću reći je li nakon toga išla leći ili je otišla iz stana. Ona ne izlazi puno, uglavnom joj se sve svodi na posao i druženje s unucima. Teta i baka je 4. prosinca ujutro nisu vidjele, mislile su da je već otišla na posao. Taj dan je trebala doći k meni oko podne i bilo mi je neobično što se nije javila, no računala da će do 16 sati javiti, a kako nije, onda sam zvala njenu kolegicu koja mi je rekla da mama tog dana nije došla na posao. Tad mi se upalio alarm - ispričala je Ines.

Navodi kako njena mama nije nestabilna osoba i da se na nju uvijek može osloniti, a sigurna je da majka ne bi počinila suicid i bacila se u Savu.

- Ona se jako boji vode i ne zna plivati tako da mi ta varijanta da je skočila i onda isplivala nije vjerojatna. Vjerojatnije bi se nagutala tableta, no ne vidim razlog za samoubojstvo niti za antiterorističke postrojbe, ona je radila u knjigovodstvu u Počasnoj-zaštitnoj bojnoj. Nijedna varijanta mi nema smisla, ako je otišla ujutro iz kuće, je li ju netko natjerao na nasip ili je sama otišla, ali to mi nema smisla jer je ona samo na poslu ili s unucima, nije izlazila pa nije normalno ni da bi u noći otišla van. Sve mi je prečudno, odmah sam to popodne zvala policiju i oko 18 sati došla prijaviti njen nestanak. Rekli su mi i da provjerim hitne službe, odmah sam sve zvala. Policiji sam dala mamino ime i broj mobitela jer joj je bio upaljen kako bi ga mogli locirati. Ispalo je da su joj tek oko 22 sata locirali mobitel, a u potragu su krenuli iza ponoći. Dok sam sjedila u policiji načula sam gdje joj je lociran mobitel pa sam sama krenula u potragu jer sam na čula da je teren uz vodu, vozila sam se uz nasip i pronašla njen auto. Policija je bila s druge strane obale i vrištala sam da dođu - rekla je Ines.

Kaže kako je oko 20-ak pripadnika policije baterijama pretraživalo nasip, ali nisu doveli psa tragača. Obišli su tok Save i potom je potraga do sutradan završena.

- Idući dan su došli vatrogasci s dronom i sonerima, ali policiju nisam vidjela, a bila sam na terenu i vidjela vatrogasce. Oni nisu ništa našli. Taj dan smo se vozili sve do Velike Gorice uz Savu i gledali, a policiju nisam vidjela ni da pješke obilaze niti u čamcima. Dan kasnije sam otišla kod inspektora iz 9. policijske postaje. Rekao mi je da su sve pretražili i da je potraga prebačena na Sisak. Potom je teta otišla tamo i također nije vidjela nikoga na terenu. Tamo su u policiji bili bezobrazni i rekli da nemaju što s njom razgovarati, a netko joj u offu rekao da imaju raspisanu potražnju u cijeloj zemlji. U subotu smo se također raspitivali što je s potragom i nitko ništa nije znao, rekli su nam da načelnika nema jer je vikend, a vrijeme je ključan faktor - razočarana je.

Ona je potom alarmirala medije i u nedjelju kad su došli opet u Sisak, onda je krenula potraga.

- Sad pregledavam kamere jer policija ne radi svoj dio posla pa smo mi molili okolne zgrade da nam ustupe svoje. Jednako mi je nebulozno da je oteta kao i da se bacila u Savu da mi ispliva pod prozorom - kazala je.

Također je istaknula da je primijetila da se mama u zadnje vrijeme promijenila i povukla u sebe te da njen vedri duh nije bio toliko izražen, ali i dalje se, kaže, beskrajno veselila igrama s unučicom te je planirala put s njima za vikend oko božićnih ukrasa.

- Dogovorile smo i kad ode u mirovinu kroz koji mjesec da će ona ići po unuku ranije i dolaziti po mene na posao. Ono što vam moram naglasiti je uvredljiva inertnost policije u policijskoj postaji na Trešnjevci. Po mojim saznanjima nisu obavili očevid auta, Golf koji je tamo bio tu noć kada sam ja našla mamin auto i dalje stoji uz nasip netaknut, nepomaknut. Po mojim neslužbenim saznanjima policija nije obavila razgovor s vlasnikom vozila. Što ako je on upetljan u nestanak moje mame? Nisu uopće zatražili izlazak pasa tragača. Sve se to moglo, ali inertnost policije je na djelu. Nisu pregledane kamere kojim putem je došla do nasipa, je li uopće ona bila u autu, je li još netko bio s njom? -rekla je za Index  Ines Skender.

Kaže da tko god radi na 112 i na 192 nije odradio sve što se trebalo i moglo.

Vaša reakcija na temu