POTVRĐENO: Prva smrt od koronavirusa u Europi!

POTVRĐENO: Prva smrt od koronavirusa u Europi!

Umrla je kineska turistkinja u Francuskoj

Kineska turistkinja zaražena koronavirusom preminula je u Francuskoj, što je prvi smrtni slučaj od ovog virusa na europskom kontinentu i općenito izvan Azije.

Kako javlja BBC, žrtva je 80-godišnja žena iz kineske provincije Hubei, epicentra zaraze.

Broj umrlih od epidemije koronavirusa u kontinentalnoj Kini porastao je na 1523 na kraju petka, nakon što je tijekom dana umrlo 143 ljudi. Broj novih smrtnih slučajeva u središnjoj provinciji Hubei, u epicentru epidemije virusom službenog naziva Covid-19, u petak je porastao za 139.

Većina novih smrtnih slučajeva, njih 107, bila je u Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei. Ukupno 1123 osobe u Wuhanu do sada su umrle od koronavirusa.

Potvrđene su i nove infekcije diljem Kine, njih 2641, čime je ukupan broj zaraženih 66.492. Izvan Kine zasad je potvrđeno više od 500 slučajeva zaraze u 24 zemalja, i tri smrtna slučaja: Jedan u Hong Kongu, Filipinima i Japanu.

Peking je naredio svim stanovnicima koji se u taj grad vraćaju nakon praznika da odu u 14-dnevnu karantenu, bez obzira na to imaju li simptome virusa ili ne. Ne jave li se u karantenu, prijeti im kazna, javlja BBC. Ova mjera uvedena je nakon što je i u Egiptu zabilježen prvi slučaj koronavirusa, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58913, "");
Pregledaj komentare