Foto: MORH POVRATAK U PLOČE: Otvorena vojarna '116. brigade Hrvatske vojske'

POVRATAK U PLOČE: Otvorena vojarna '116. brigade Hrvatske vojske'

Činom povratka HV-a na ovo područje ispravljena je pogrešna odluka o njezinom preseljenju, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice u Pločama je svečano otvorena vojarna '116. brigade Hrvatske vojske', a održano je i postrojavanje Satnije mornaričko-desantnog pješaštva, koja će biti smještena u vojarni.

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, uručili su pripadnicima Satnije mornaričko-desantnog pješaštva beretke kao simbol pripadnosti postrojbi.

Na početku svečanosti otkrivena je ploča s natpisom novoimenovane vojarne koju su, uz njezina prvog zapovjednika brigadnog generala u miru Nedjeljka Obradovića, otkrili i njegovi nasljednici brigadni general Ivan Beneta te brigadir Joško Dragović

U svom obraćanju predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je pripadnicima HRM-a na doprinosu u Domovinskom ratu te istaknula važnost povratka Hrvatske vojske u Ploče, značajnu luku čija će važnost u budućnosti biti sve veća. 

- Činom povratka Hrvatske vojske na ovo područje ispravljena je pogrešna odluka o njezinom preseljenju jer su Ploče za HRM gravitacijsko središte, a njezinim povratkom također će i Grad Ploče prosperirati u gospodarskom, ekonomskom i demografskom smislu - rekla je Kolinda Grabar-Kitarović i podsjetila kako je zajedništvo u Domovinskom ratu bilo temelj uspjeha u stvaranju Hrvatske države te kako nam je to jedinstvo potrebno i danas.

Pogledajte pozdrav Satnije mornaričko-desantnog pješaštva.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14