Predsjednik HGK Luka Burilović ponovno izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa

Predsjednik HGK Luka Burilović ponovno izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa

Naglasio je kako je za HGK važno biti dijelom ove obitelji, uz čiju podršku Komora može plasirati i zastupati interese svojih članica na europskoj razini

Na 126. sjednici Skupštine Eurochambresa u Rimu predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović ponovno je izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa. Za predsjednika Eurochambresa ponovno je izabran Christoph Leitl, koji je na toj funkciji od siječnja 2018. godine. 

Burilović je zahvalio članovima skupštine Eurochambresa na povjerenju i naglasio kako je za HGK važno biti dijelom obitelji Eurochambresa, uz čiju podršku Komora može plasirati i zastupati interese svojih članica na europskoj razini. 

Delegacija HGK koju su činili predsjednik HGK Luka Burilović, glavna tajnica Marina Rožić i direktorica predstavništva u Bruxellesu Dragica Martinović sudjelovala je 7. i 8. listopada na Eurochambresovom ekonomskom forumu na kojem se raspravljalo o budućnosti Europe te o važnoj ulozi koju gospodarske komore imaju u davanju podrške i pomoći gospodarstvenicima kako bi se prilagodili izazovima digitalizacije i održivog razvoja.

Na forumu su naglašena i ključna pitanja i izazovi koji se tiču poduzetništva, kao što su nedostatak potrebnih radnih vještina, izazovi u multilateralnom trgovinskom sustavu, izazovi digitalizacije, klimatskih promjena i nedostatka prirodnih resursa te dovršetak funkcioniranja jedinstvenog tržišta. 

HGK je članica Eurochambresa od 2000. godine. Sudjelovanjem u radu europskih krovnih udruga, mreža i inicijativa aktivno zastupa interese hrvatskih tvrtki u EU. Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Predstavlja više od 20 milijuna tvrtki u Europi, s 45 članova i europskom mrežom od 1700 regionalnih i lokalnih komora. Tvrtke članice Eurochambresa zapošljavaju više od 120 milijuna osoba, a više od 93 posto su male i srednje tvrtke.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52454, "");
Pregledaj komentare