Predstavljen treći broj časopisa 'Pleter'

Predstavljen treći broj časopisa 'Pleter'

Tiskovina izlazi na godišnjoj bazi, a izdaje je udruga studenata povijesti 'Toma Arhiđakon'

U multifunkcionalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišnje knjižnice u Splitu predstavljen je treći broj časopisa 'Pleter' udruge studenata povijesti 'Toma Arhiđakon'. Ovaj časopis izlazi na godišnjoj bazi, te je njegova svrha, kao i svrha same udruge, popularizacija kulturne baštine, povijesti i historiografije. 

 Časopis objavljuje radove studenata povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije i srodnih društveno-humanističkih znanosti. Zbog procesa dvostruke recenzije i znanstvenog aparata održava visoku znanstveno-stručnu razinu i kao takav ima potporu i pozitivne ocjene velikog broja stručnjaka i profesora s institucija diljem Hrvatske. 


Treći broj su ispred brojne publike nakon uvodne riječi predsjednika Blaža Ševe predstavili prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta u Splitu Gordan Matas, a potom i stručnjaci sa odsjeka za povijest - doc. dr. sc. Tonija Andrić, prof. dr. sc. Ivan Basić i prof. dr. sc. Josip Vrandečić. Konačnu riječ imao je glavni urednik Luka Ursić koji se zahvalio svima na potpori, bila ona financijska, tehnička ili stručna. 

Posebno se osvrnuo na izvanredan rad uredništva, redom studenata  Filozofskog fakulteta u Splitu - Vane Jurković, Anamarije Bašić, Magdalene Vuković, Luke Markovića i Tonija Dukića.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(42551, "");
Pregledaj komentare