Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Premijer zatražio hitno sankcioniranje napadača kod Knina

Premijer zatražio hitno sankcioniranje napadača kod Knina

Oštro osuđujem napad na ljude koji su gledali utakmicu - rekao je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a u kojem je odgovarao na niz aktualnih pitanja. Na početku se osvrnuo na incidente u okolici Knina, u kojima su u dvama ugostiteljskim objektima maskirane osobe napale više osoba srpske nacionalnosti.

- Oštro osuđujem napad na ljude koji su gledali utakmicu. To je krajnje neprihvatljivo, očekujem od policije da identificira počinitelje, uhiti ih i da protiv njih bude pokrenut postupak. Vjerujem da je ogromna većina naših građana za normalan, kvalitetan život, suživot i za poštivanje prava nacionalnih manjina. Ovo su pojave koje su nedopustive u Hrvatskoj i nadam se da će počinitelji biti pronađeni i što hitnije sankcionirani - rekao je premijer.

Na pitanje je li doista samo riječ o izoliranom incidentu, a ne širem negativnom trendu, premijer je konstatirao da je bilo još nekih slučajeva u proteklo vrijeme, 'ali ne možemo konstatirati da je klima u društvu takva da bismo je ocijenili da je orijentirana protiv manjina'.

- Sve ono što činimo kao Vlada i na čemu se kontinuirano trudimo pa i u suradnji s manjinskim zastupnicima koji su dio parlamentarne većine da štitimo njihova prava, da oni participiraju u vlasti na način koji je kvalitetan i konstruktivan i koristan za sve manjine koje žive u Hrvatskoj. Na taj način otvaramo prostor za još bolju zaštitu Hrvata kao manjine u zemljama gdje su on manjina -  rekao je Plenković za HRT.
 

 

Vaša reakcija na temu