Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot PRESUDILI MU MASONI Jelenić razriješen dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice

PRESUDILI MU MASONI Jelenić razriješen dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice

Može se žaliti Vrhovnom sudu

Dražen Jelenić više nije zamjenik glavne državne odvjetnice. Odlučilo je to na današnoj sjednici Državnoodvjetničko vijeće koje je postupak vodilo na prijedlog glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

- Državnoodvjetničko vijeće je, nakon održanog stegovnog ročišta, u predmetu protiv zamjenika Glavnog državnog odvjetnika, zbog stegovnog djela iz članka 85. stavak 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, odlučilo da je zamjenik Glavnog državnog odvjetnika stegovno odgovoran te mu je vijeće izreklo kaznu - razrješenja dužnosti - objavio je DORH.

Odluka je nepravomoćna, a Jelenić ima pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Dražen Jelenić u veljači 2020. morao je odstupiti s pozicije glavnog državnog odvjetnika nakon što su mediji otkrili da je član masonske lože. Tada je postao zamjenik glavnog državnog odvjetnika, podsjeća Dnevnik.hr

Zbog postupka koji se vodio protiv njega, državnoodvjetičko vijeće je na sjednici 13. travnja 2021., suspendiralo Jelenića na tri mjeseca, a zatim se suspenzija svaka tri mjeseca produljivala. 

Jelenić tvrdi kako je odluka da ga se udalji iz DORH-a zbog članstva u masonima diskriminatorna te navodi da je Europski sud za ljudska prava već dva puta u Italiji odlučivao u sličnim predmetima te našao da pripadanje masonima nije zapreka za obavljanje pravosudne dužnosti.

Vaša reakcija na temu