Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot Prije 15 godina ubio suprugu pred djecom, lani ljubavnika premlatio batom, osuđen i odmah pušten na slobodu

Prije 15 godina ubio suprugu pred djecom, lani ljubavnika premlatio batom, osuđen i odmah pušten na slobodu

Nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora

Damir Kosmač (60) nepravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda svom ljubavnom partneru (49). Sve se dogodilo 15. svibnja 2023. u stanu u Zagrebu, kada je Kosmač šest puta udario partnera batom za meso po glavi. Nakon što se bat raspao, Kosmač je nastavio napad, ali je žrtva zadobila samo lakše tjelesne ozljede.

Velikogoričko tužiteljstvo prvobitno ga je optužilo za pokušaj ubojstva, no sud je, nakon vještačenja i ispitivanja žrtve, prekvalificirao kazneno djelo u pokušaj nanošenja teških ozljeda. Kosmač je priznao da je došlo do sukoba, no tvrdi da nije imao namjeru ubiti partnera. Suđenje se odvijalo iza zatvorenih vrata.

Kosmač je pušten na slobodu odmah nakon izricanja presude jer mu je izrečena kazna manja od pet godina, a sud ga je oslobodio plaćanja troškova zbog loše financijske situacije, prenosi Jutarnji. Kosmač je prije incidenta proveo više od godinu dana u istražnom zatvoru.

Kosmač je već bio osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva supruge 2009. godine, koje je počinio pred djecom. Zbog dobrog ponašanja ranije je pušten na uvjetnu slobodu.

Policija je u stanu tijekom pretrage pronašla i manju količinu zabranjenih supstanci poput amfetamina, GHB-a i ecstasyja.

2009. godine brutalno ubio suprugu, zamotao joj tijelo u deku i bacio u Savu

Damir Kosmač prvi je put dospio u crnu kroniku 2009. godine, kad je brutalno ubio suprugu Ivanu u zajedničkoj kući u okolici Zagreba, pred vlastitom djecom. Tijekom noći ju je pretukao rukama i nogama, nanijevši joj smrtonosne ozljede. Nakon ubojstva njeno tijelo umotao je u deku, stavio u svoj automobil i bacio u rijeku Savu.

Nakon zločina Kosmač je tvrdio da je njegova supruga nestala, a kasnije je priznao da je sukob počeo u njihovom kafiću, gdje je Ivana pjevala i pila s prijateljicom. Sukob se nastavio kod kuće, gdje je došlo do fizičkog obračuna u kojem je Kosmač svoju suprugu nasmrt pretukao.

Sudski vještaci utvrdili su da Kosmač boluje od opsesivno-narcisoidnog poremećaja ličnosti, što je u kombinaciji s obiteljskim sukobima i fizičkom svađom doprinijelo ubojstvu. Osuđen je na 13 godina zatvora, ali je zbog dobrog ponašanja pušten ranije na uvjetnu slobodu, prije nego što je počinio novi zločin lani.

Vaša reakcija na temu