Foto: Pixabay.com PRIJETI JOJ ZATVOR Žena zaražena koronom hodala po Zagrebu pa lagala policajcima

PRIJETI JOJ ZATVOR Žena zaražena koronom hodala po Zagrebu pa lagala policajcima

Danas je u Zagrebu detektirano devet novih slučajeva

Na današnjoj presici zagrebačkog Stožera o koronavirusu načelnik zagrebačke policije Marko Rašić otkrio je da je policija kazneno prijavila ženu koja je izlazila iz kuće iako ima koronavirus. Prijavljena je za širenje i prenošenje zaraznih bolesti. 

- Nažalost, pojedini građani se ni ne pridržavaju mjera samoizolacije i izolacije. Policija je podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo širenje i prenošenje zaraznih bolesti protiv jedne ženske osobe stare 33 godine, koja je napuštala svoje mjesto stanovanja, iako je bila zaražena. Kazna za to je do dvije godine zatvora - rekao je Rašić, piše Index

Policija je u međuvremenu objavila detalje. 

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, opisano u čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona, na štetu više osoba. Osumnjičena je kazneno djelo, sumnja se, počinila tako da 4. travnja 2020. godine u 13.45 sati, tijekom redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije, nije zatečena na prijavljenoj adresi prebivališta, već se kretala izvan svoga stana do stana svojih roditelja, odnosno iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi, iako je bila dužna postupiti po uputi o samoizolaciji od strane nadležnog epidemiologa, u trajanju od 17. ožujka 2020. do 13. travnja 2020. godine, zbog dijagnosticirane zarazne bolesti Koronavirus – Covid 19. Tim je svojim ponašanjem u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti dovela stanare na adresi na kojoj prebiva i stanare na adresi na kojoj prebivaju njezini roditelji - navode iz policije.

Osumnjičena je policijskim službenicima izjavila kako je odobrenje da se udalji s adrese samoizolacije dobila od svog epidemiologa, no policijski službenici su provjerili te navode te utvrdili kako to nije istina s obzirom na to da je njezin epidemiolog naglasio da joj takvu uputu nije dao, niti njoj, niti bi isto učinio odnosno rekao bilo kome drugome tko boluje od zarazne bolesti COVID-19.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

U Zagrebu je jučer bilo 340 oboljelih, a danas je detektirano devet novih slučajeva, rečeno je na početku današnje presice zagrebačkog stožera.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(62609, "");
Pregledaj komentare