Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Propalo sučeljavanje Plenkovića, Bernardića i Škore na HRT-u, evo što se dogodilo!

Propalo sučeljavanje Plenkovića, Bernardića i Škore na HRT-u, evo što se dogodilo!

Iz Domovinskog pokreta poručuju kako zbog činjenice da neće biti premijera ne dolazi ni Miroslav Škoro

Na HRT-ovom sučeljavanju, koje se trebalo održati sutra sa svim liderima stranaka koje imaju više od četiri posto podrške u njihovoj HRejting anketi, neće biti dvojice najizglednijih budućih premijera – Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, kao ni lidera treće opcije Miroslava Škore, piše Jutarnji list.

Šef HDZ-a i aktualni premijer, kažu njegovi suradnici, pristao je na sučeljavanje u pretkampanji koje je HRT organizirao za njega i Davora Bernardića, lidera Restart koalicije, no SDP je to odbio, a Plenković je sudjelovao na RTL duelu u ponedjeljak i dolazi u petak na Novu TV na sučeljavanje s čelnikom SDP-a. Za ovo sučeljavanje na HRT-u, u HDZ-u kažu da je više debata.

Zato je HRT u zadnji tren danas dao mogućnost strankama da pošalju zamjene. HDZ, umjesto Plenkovića, kako doznaje Jutarnji list, šalje Tomislava Ćorića, a stranke imaju vremena do 16.30 sati da HRT-u dostave imena zamjena.

Jedini koji će zasad sigurno doći je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, a zbog toga što neće doći Plenković, kažu u Restart koaliciji, neće doći ni Bernardić.

Iz Domovinskog pokreta također kažu da zbog toga što je Plenković odustao, da neće doći ni Miroslav Škoro.

- Na današnjem sastanku koji je trebao biti tehničke prirode, obznanjeno je svim predstavnicima političkih opcija da Plenković neće doći i da imamo dva sata da pošaljemo zamjene ako to želimo. Kako je predsjednik HDZ-a odustao od sučeljavanja, a kako zbog toga neće doći ni Bernardić, nema smisla da mi šaljemo Škoru već ćemo poslati zamjenu – kažu u Domovinskom pokretu, uz napomenu da je to trebalo biti jedino sučeljavanje u kojem bi debatirali Škoro i Plenković, zajedno s ostalim liderima stranaka, nakon što su Bernardić i Plenković odbili sučeljavanje Udruge Glas poduzetnika.

I iz Restart koalicije kažu da ako neće doći Plenković ni Škoro, da onda nema smisla ni da oni šalju Bernardića, ali da čekaju još konačne odluke drugih opcija.

- Mi smo službeno javili HRT-u da će Bernardić ići na njihovo sučeljavanje ako će doći Plenković. Nismo znali da se mogu poslati zamjene. Plenković se očito odbija sučeliti s predstavnicima drugih stranaka i time omalovažava gledatelje i javnu televiziju, a zazivao je sučeljavanje u pretkampanji – poručuju iz Restart koalicije.

I u Mostu kažu da im je ovakav način sučeljavanja besmislen i da ne vide svrhu da šalju Petrova ako će drugi predstavnici stranaka poslati zamjene, ali će još odlučiti do 16.30 sati što će.

Vaša reakcija na temu