Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prosvjed protiv uhićenja SDP-ovca Grgića: 'Gdje su mu prijatelji, mi smo došli'

Prosvjed protiv uhićenja SDP-ovca Grgića: 'Gdje su mu prijatelji, mi smo došli'

'Mediji ga prikazuju u najgorem svjetlu. I ovaj skup će prikazati...'

Danas je u centru Nove Gradiške u organizaciji Facebook stranice Pravda za gradonačelnika Vinka Grgića održan prosvjed podrške gradonačelniku Grgiću, SDP-ovcu uhićenom u aferi u kojoj su uhićeni HDZ-ovac Dražen Barišić, šef Janafa Dragan Kovačević te vlasnik Elektrocentra Petek Krešo Petek, piše Index.

'Nadala sam se većem odazivu, po grupi je trebalo biti više ljudi, ali ne znam zašto ih nema. Hvala vam što ste se odazvali, ne mora nas biti puno, ovo je sve na brzinu organizirano, koliko nas ima, ima nas. To je za sada prvi skup, bit će ih još, naš gradonačelnik je u Remetincu, to sigurno znate, možda nas i gleda, ovim putem mu poručujemo da se drži. Meni je jako žao što mu se ovo sve dešava, nisam niti u jednoj stranci. Ja ovo radim iz ljubavi prema njemu jer ja kada razgovaram s njim znam mu reći dragi Vinko, to je odmilja, ja njega poštivam i cijenim. Ja mogu staviti ruku u vatru da naš gradonačelnik nije kriv', rekla je Anita, osnivačica Facebook grupe Pravda za gradonačelnika Vinka Grgića.

'Gdje su njegovi prijatelji, gdje su iz njegove stranke, nema nikoga, mi mali ljudi smo izišli. Meni je pomogao u životu. Ono što on zacrta, on to napravi kao arhitekta. Ja mislim da je sa svima vama uspio popričati, da se sa svima vama rukovao', dodaje Anita.

'Mi smo se tu okupili da damo potporu gradonačelniku i njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima, nismo došli ocjenjivati gradonačelnikov rad. To se vidi', rekao je Tomislav, koji je jedan od organizatora prosvjeda.

'Sjetila sam se filma Kako je počeo rat na našem otoku. I pošto sam ja jako šaljiva osoba, poručujem gradonačelniku: Drago Vinko, vrati se doma, skuhali smo ti paštašutu! Malo šale, ali eto to sam htjela poručiti', kazala je govornica.

'Mediji ga prikazuju u najgorem svjetlu. I ovaj skup će prikazati. Nije im jasno zašto se okupljamo da damo podršku gradonačelniku koji je navodno primio mito. Navodno, to nije dokazano. Ja se ne bojim nikoga. Samo boga. Ja stojim iza njega. Nadam se da neće dati ostavku. Obitelji poručujem da smo svi uz njega, da se drže', rekla je žena s govornice.

'Budimo pozitivni, ne dajmo našeg gradonačelnika', viknula je žena s bine. U tom trenutku je počeo refren pjesme To je tvoja zemlja, a okupljeni su počeli vikati: 'Tako je, tako je!'

Vaša reakcija na temu