Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash PROTJERIVANJE HRVATSKIH DIPLOMATA Oglasilo se Ministarstvo vanjskih poslova
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

PROTJERIVANJE HRVATSKIH DIPLOMATA Oglasilo se Ministarstvo vanjskih poslova

'Ova odluka nema legitimnu osnovu'

Danas je u Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije veleposlaniku RH uručena diplomatska nota kojom je zatraženo napuštanje troje diplomata i dvoje administrativno-tehničkih djelatnika.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH naglašava da ova odluka nema legitimnu osnovu.

'Riječ je o djelatnicima koji su profesionalno izvršavali svoje dužnosti u okviru Bečke konvencije o diplomatskim i o konzularnim odnosima te je broj djelatnika Veleposlanstva RH trenutno u okvirima pariteta s brojem djelatnika Veleposlanstva RF u Republici Hrvatskoj. Stoga će Hrvatska analizirati ovu odluku ruskih vlasti i razmotriti daljnje korake i postupke.

Hrvatska nastavlja sa svojim partnerima voditi principijelnu politiku u pogledu poštivanja međunarodnog prava i osude ruske agresije, kao i pružanju daljnje pomoći Ukrajini', priopćili su iz MVEP-a. 

Vaša reakcija na temu