Provedba psihologijskog ispitivanja kandidata za studij 'Aeronautike modul vojni pilot' održat će se u subotu u Zadru i Zagrebu

Provedba psihologijskog ispitivanja kandidata za studij 'Aeronautike modul vojni pilot' održat će se u subotu u Zadru i Zagrebu

Kandidati koji budu zadovoljili kriterije psihologijskog ispitivanja pristupit će liječničkom pregledu

Sukladno javnom natječaju za prijam u kadetsku službu od 26. veljače 2021. i javnom pozivu zainteresiranim kandidatima, odnosno učenicima 3. razreda srednje škole za studij Aeronautika – vojni pilot od 4. ožujka 2021. koji su u tijeku, obavještavamo kandidate kako će se provedba psihologijskog ispitivanja kandidata održati u subotu, 24. travnja 2021. u Zagrebu na Hrvatskom vojnom učilištu 'Dr. Franjo Tuđman' i u Zadru, priopćili su iz MORH-a.

- Naglašavamo kako je moguće dodavanje i drugih lokacija, ovisno o broju prijavljenih kandidata, o čemu će kandidati biti obaviješteni nakon zatvaranja natječaja u ponedjeljak, 19. travnja 2021. godine.

Kandidati koji budu zadovoljili kriterije psihologijskog ispitivanja pristupit će liječničkom pregledu u vremenskom razdoblju od 26. travnja do 14. svibnja 2021. godine u Splitu, kojeg će medicinski djelatnici Zavoda zrakoplovne medicine provoditi u prostorima Zavoda pomorske medicine. Zdravstveni pregled pojedinog kandidata trajat će dva dana - priopćili su iz MORH-a. 

Tijekom tog razdoblja, smještaj i prehrana će biti osigurani u vojarni 'Admiral flote Sveto Letica-Barba', a prijevoz kandidata na zdravstvene preglede u Split osigurat će Hrvatska vojska dan prije pregleda iz većih hrvatskih gradova i natrag nakon obavljenog pregleda. Obavijest o točnim lokacijama bit će dostupna na službenim stranicama po zatvaranju natječaja.

Kandidati koji zadovolje kriterije liječničkog pregleda, bit će pozvani na selekcijsko letenje u Središte za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 'Rudolf Perešin' u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku Donjem tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2021. godine.

- Neposredno prije početka selekcijskog letenja u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku Donjem, održat će se provjera tjelesne spremnosti kandidata. Ovisno o meteorološkim uvjetima, selekcijsko letenje može trajati od pet do sedam tjedana.

O posebnim, dopunskim smjernicama o pregledima te postupanju s kandidatima iz drugih država, ovisno o epidemiološkim preporukama, kandidati će biti obaviješteni nakon zatvaranja natječaja.

Maloljetni kandidati na sva ispitivanja moraju obavezno ponijeti pismenu suglasnost roditelja.

Središnjica za upravljanje osobljem Oružanih snaga RH sa sjedištem u Zagrebu pravovremeno obavještava kandidate elektroničkom poštom i telefonom o pojedinačnoj provedbi odabirnog postupka - priopćili su iz MORH-a.

Dodatne informacije mogu se dobiti i na sljedećim brojevima telefona i službenim stranicama morh.hr i vojnipilot.hr.

Središnjica za upravljanje osobljem za pitanja u vezi svih faza odabirnog postupka do selekcijskog letenja, 01/3784-812, 3784-814

Ured odnosa s javnošću Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za pitanja u vezi selekcijskog letenja, 01/4861-024

Referada Fakulteta prometnih znanosti za pitanja u vezi s upisom na Fakultet prometnih znanosti – studij Aeronautike, modul vojni pilot, 01/2380-202.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(94356, "");
Pregledaj komentare