Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/HRT PRVI GOVOR PREDSJEDNIKA Zoran Milanović najavio greške i zamolio za razumijevanje

PRVI GOVOR PREDSJEDNIKA Zoran Milanović najavio greške i zamolio za razumijevanje

Inauguracija na Pantovčaku bila je drugačija od svih prijašnjih

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prisegnuo je na Pantovčaku da će svojom čašću da će dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. 

Na početku svog govora se zahvalio svima koji su tu dužnost obavljali prije njega.

- Izbori nisu metoda za pronalaženje istine. To je metoda za postizanje mirnog kompromisa između brojnih želja različitih ljudi. Većina birača može izglasati da ne postoji problem klimatskih promjena, ali to neće promijeniti istinu da taj problem postoji. Istina nije pitanje slobodne interpretacije i pitanje želje naroda. Ne kanim biti korektivni faktor, nego konstruktivni. Bit ću predan, transparentan, dosljedan. U vanjskoj politici ću se fokusirati na točke kojima se mogu graditi sigurnost i prosperitet. Molim vas unaprijed za razumijevanje za sve moje buduće greške. One nisu namjerne, neće biti namjerne niti su ikad bile. Nije greška kada se razilazimo u mišljenju i stavovima - rekao je Milanović u svom prvom govoru kao predsjednik.

Rekao je i da je Hrvatska je dovoljno imućna i iskusna da može svima osigurati obrazovanje. 

- Naša budućnost ovisi i o tome kako ćemo se odnositi prema vlastitoj kulturi. Našu republiku ne čine samo visoko obrazovani, poduzetni, kompetitivni, ona je domovina nekvalificiranog radnika kao i akademika, onda pripada i potplaćenoj radnici na blagajni i menadžerici u javnom ili privatnom poduzeću. Suzbijanje klijentelizma glavni su elementi protiv nejednakosti. Naša republika treba svakog čovjeka. Svaki čovjek mora dobiti priliku da dostojanstveno i mirno živi od svog rada. Hvala vam, živjeli i živjela Republika Hrvatska - rekao je Milanović.

Vaša reakcija na temu